Höga berg och djupa dalar

Hej!

Vilket underbart väder det har vart idag! Lagom kallt och  massor med sol och snö. Vaknade i morse och var på ett otroligt bra humör så det var ju lika bra och väcka upp huset kl 0700. Fattar inte varför de var så tröga på att komma upp, jag var ju pigg och ville ut i snön för att leka.  Till slut så kom slöhögarna upp och vi tog oss en dag ute i snön.



Här sitter jag. Redo och klar för att ge mig ut för bus i snön, först lite lydnadsträning , och jag var duktig.



Springa lös och leta husse och matte är kul!



Kolla in Spanar´n



Fanns ju inte så mycket ätbart i snön ....



Läcker utsikt där vi var halva dagen



Älskar att vara ute och njuta och se på allt som händer runt omkring



Denna vy satt vi och njöt av lääänge! Snacka om en underbar dag.
Och i egnskap av att vara Mozart så förstår jag Wilhelm Peterson-Bergers inspiration till sina kompositioner.

Vi höres!
Mozart

Duga försöker, hoppas man ju

Tjena!

Var till doktorn idag. Gick bra och de tyckte jag var snygg och en helt supersnäll kille. Men å andra sidan varför skulle jag inte vara det? Fick lite mer saker till mitt skönhetskitt, fick schampo, balsam och någon medicin, vetrinären sa att jag hade fått någon skit i pälsen.

Idag så har husse och matte smaskat på en konstig macka! De kallade den för "semla", Givetvis så gjorde jag ju allt som stod i min makt i hopp om att få smaska på en alldeles egen semla. Vad tror ni fick jag en?



Så här god såg den ut. Men smart som jag är så kopplade jag givetvis på all min charm för att få husse och mattes vilja att smälta en aning..



Efter att ha jobbat på bra med att försöka få mig en semla utan att lyckas så var det att gå en lov genom lägenheten och försöka igen samt dra upp smilbanden rejält!



Ingen framgång nu heller!! Varför kan de inte bara göra som jag vill? Tänk så enkelt det är och allt de behöver göra är att slänga till mig en smaskig semla med mycket grädde på!! Husse har sagt ett antal gånger till mig att hoppet är det sista som lämnar kroppen. Själv så tror jag att hoppet lämnade mig redan vid första försöket




så jag gör ett sista försök att få mig en alldeles egen semla!!

Vi höres!
Mozart, som fortfarande inte fick sig en semla


Vill inte åka till farbror doktorn

Tjena!

Måste bara erkänna att även en Berner hanne kan vara fåfäng!

Jag älskar att få borsta mina tänder. Smakar ju helt underbart mest kanske för att det är lyxvarianten med Lerversmak på.
Jag älskar att stå centrum och självklart så gör jag ju allt för att ha allas ögon på mig.
Jag börjar att tycka om då det är dags för min rutinmässiga tasspedikyr
Jag älskar att få pälsen genomborstad så den blir blank och fin.

klart att man vill vara snygg då man är ute bland andra hundar och spatserar i egen kunglighet. Måste ju leva upp till min titel som kungen av Frösön.

I morgon så ska jag få åka till doktorn.....fy blä! Jag vill ju vara hemma och hålla koll på mitt kungadömme.

Vi höres!
Mozart

Testing, testing...

Tjena!

Varför ska ALLA mina leksaker gå sönder hela tiden??  Tydligen så är luddiga och pipiga leksaker inget för mig, efterom jag bitter sönder det på engång och käkar upp innehållet, Just nu så håller jag på att tugga sönder bildäcket och vill käka upp det som trillar loss dvs gummit.

Kan det vara så att:

1) Leksakerna håller för dålig kvallisort för mina starka käftar?

2) Jag börjar bli en stor ponke? och borde intressera mig för välpälsiga tikar?

3) Kan det vara så att leksakerna har en etikett som det står "Made in T...... "  på?

4) Det kan ju inte bero på mig och att jag gnager som en tok på dem! Vem kan klandra en oskyldig Berner?

Eller vad tror ni?

Oavsett hur det är så blir jag knäpp! Husse och matte gör allt för att leka och aktivera mig, synd bara att de ibland vill ta det lugnt också. Kanske är bra att få lära mig att ha tråkigt också. Tur är ju all snö som jag leker i hela tiden!

För tillfället så testar jag H & M järnet. inte klädkjedjan utan tvåfotingarna! Och jag bara älskar att reta dem lite extra då det är dags för utgång. Det jag gör är att sätta mig halvvägs i trappan och bara tittar på dem, funkar APBRA på morgonen! Men det är klart att när ytterjackorna åker på och de börjar ta i dörren så är det nog bäst att skynda sig ner.

Om de tar lite extra tid på dig, spec husse, så tar jag och springer upp och ner ett par gånger bara för att kivas med han, och jag lovar morgonen är den bästa tiden!

Har hört ett rykte ikväll om att det är dags för kloklippning, pälsvård samr tvagning.. bäst att hitta på nått riktigt överbusigt i morgon, då kanske man slipper!

Bäst att lägga mig och smida mina planer!!!!

Höres!
Mozart

Snö, snö, snö

Tjabba tjena hallå!

Redan söndag?  Fy rackarns vad tiden går snabbt, när man har kul! Approppå att ha kul så har jag haft skitkul idag.
Väckte matte ganska tidigt eftersom det var dags för mina "behov". På förmiddagen så har jag blivit återigen hjärngympad men nu känns det som jag börjar att fatta galoppen!!



Har även fått vart ute med min sköna böna Ellie och busat MASSOR i snön. I nästan två timmar sprang vi och lekte, brottades, nosade i snön och hade snökrig! Våra hussar och mattor tog med oss på en lång skogsprommenix så vi kunde få springa lösa. Måste erkänna att det tog musten ur mig och jag somnar snart sittandes här vid datorn, men innan jag gör det så ska lägga upp lite bilder från vår snöbusdag!







Snacka om att det har vart en kanonbra dag! Och så mycket snö det har kommit, helt ljuvligt!

Undra tro om jag ska ta och vila mig lite, bara det inte blir hjärngympa igen!

Höres!
Mozart

Vilken dag jag har haft

Hej Vänner!

Idag har det verkligen vart en toppendag! Har verkligen busat i snön i mängder och fått hjärngympat en väldans massa. Kvällsrundan ikväll var skön och framför allt behövlig. Hade fått en ny tuggleksak som jag verkligen gillar att gå loss på. Fick av matte och husse en tuggis som ser ut som ett bildäck. Helt underbart att gå lös på den, bära på den och framför allt gnaga. Fast det är klart att ha en leksak som inte går sönder direkt känns inte helt fel.

Sedan så har jag fått nytt godis!! Levergodisar var det. Undra tro vad som har flugit i husse och matte då de spänderar massa pengar på mig. De testade levergodiset på mig här ikväll och bara så ni vet så vart jag ju inte sen på att haka på. Godis + Mozart = Sant!

Tror ni inte att det fanns en baktanke? jo, det gjorde ju det. Hjärngympa! Sitt, ligg, stanna, kom och till slut så skulle jag leta efter godisarna i lägenheten. Men varför skulle de lägga allt på konstiga ställen? fick ju faktiskt kämpa lite för att få tag på dem. Skam den som ger sig, och bland hittar man ju godsaker som jag har missat, inte dumt va ?

Snöbus med husse har jag hunnit med massor av! Vi har snöbollskrig. Husse tar en snöboll och slänger i väg mot ett öppet snöfällt. Jobbigt bara att jag aldrig hittar igen snöbollen. Ibland så busar vi och häller snö på varandra, men varför får jag mest snö på mig? Men fy rackarns vad kul vi har.


Ikväll fick jag se min sköna böna!! I snön så skymtar jag henne liggandes i sin trädgård, med ett tunnt lager av snö på sin vackra päls. Vi ser varandra, tittar på varandra och säger inte ett ord till varandra. Låter bara våra ögon tala till varandra. Kunde en kvällsrunda med snöbus få sluta bättre?? Snacka om en bra dag!

Nu är jag helt slut och ska dra mig till min biabädd, de skulle visst gå en bra film på insidan av ögonlocken!

G´natt!!
// Mozze

Käre Astor!

Astor min kusin idag fick du somna in. Nu får du springa omkring i hundhimlen, du får äta massor med mat. leka, knapra på grisöron och vila dig hur mycket du vill. Jag kommer att sakna dig massor Astor, men jag förstår att du har det mycket bättre nu. Hoppas nu att du får sova riktigt gott.






Saknar dig!
// Mozart, husse och matte


Mozart the brave

Hej!

Suck! nu hittade knäppgökarna sin så kallade kamera, gissa om jag blev ett offer! Vad ska ske med mig i min framtid?
Skulle vilja påstå att kvällen har vart i ett schlagertema med "blixtar och dunder",



Har i aftonen fått leva upp till min kaxiga del av mig! Har vågat mig fram och busa med dammsugarmunnstycket. Det var ju inte alls otäckt när "saken" låg alldeles tyst och stilla. Värre är det när husse drar det fram och tillbaka, det låter så hemskt då. Kanske man skulle ta tagi i det där med hushållsnära tjänster?



Det andra jag har lyckats att övervinna idag är, hör och häpna, det gröna gallret!! Jag Mozart alias Kungen på Frösön kan här med i dag tala om för mitt kungarike att ikväll så gick jag på det gröna gallret som låg på golvet, fort som bara den gick jag, men jag gjorde det!!!  Visserligen så hörde jag högt och ljudligt orden: Mozart, mat!  Det var ju inte svårt att vara modig då.




Har blivit fotad och mätt, både på mat och på höjden! Dryga 60+ hög vart jag medans den andra mättnaden berodde på Pedigree och godis.


Kärt barn har många namn.......

Ibland kan man ju undra över om husse och matte inte har bättre saker att göra än att försöka ge mig konstiga namn hela tiden? Men de som jag får höra mest för tillfället är: Tiggart, Fizart och Skuggan!

Tiggart, för jag är kung på att försöka tigga mat, synd att det aldrig hjälper...
Fizart, för jag alltid ligger under husses säng med rumpan utanför så vi kan ha fiskrig innan vi somnar; jag vinner!
Skuggan, för där husse går där går även jag!

Här kommer det lite fler namn som de kallar mig för.....

Mozze, Flåzart, fizart, Snarkart, Tiggart, buzart, Snubblart, Halkart, Prinskorven, Pälzart, Flörtart, Dregglart, Slabbart, Smaskart, Rapart, Gosart, Nosart, Skuggan, Lillfisen, Kungen, Guldklimpen, Tuggart, Favvokusin, Flämtart, slickart, smygarn.

ja, behöver jag säga mer om allt jag får heta här hemma?

Undra tro om jag ska leka lite fotomodell snart, vill lägga upp lite up to date bilder.....

Vi höres!
* välj namn i ovanstående lista*


RSS 2.0