Mozarts vaktbolag Ab

Hej!

Ojoj nu var det ett tagsedan jag hade chansen att få lägga in en liten blogg. För tillfället så har jag det lite hett om öronen och det är mycket jag ska hinna med att göra. Jag har en provanställning som vakthund. Det är ett arbete som jag tycker är helt kalas bra för mig. Arbetet går ut på att jag ska vakta husses bil ett par dagar i veckan då han jobbar på skolan. Själv så tycker jag att det är ett arbete som passar mig kanonbra, och själva arbetsuppgifterna är inte så tunga utan mest går ut på att se till att ingen ska sno bilen. Fast egentligen så sover jag en hel del och liggar och kikar ut ur bagageluckan och charmar allt och alla som går förbi. Känns som jag är otroligt lämpad för den arbetsuppgiften.

Jag har fått en ny kompis! Han heter Assar och är en Berner sennen hane på 3år. Måste få säga att han är hur cool som helst! Stor och jättekul att busa med. Nu har vi inte träffats så jättemycket men jag ska få bo hos Assar och hans familj en helg då min husse och matte är i Stockholm. Vore kul om Assar vore med på jobbet i veckan så vi kan leka och vakta varsin bil.

Husse och matte verkar ju inte ge upp med att lära mig en massa saker. Nu håller de på och tjatar om att jag ska ge vacker tass hela tiden. Det är en del komandon nu som jag börjar bli riktigt  bra på det är: Sitt, stanna, vacker tass, kom och varsågod. Det sista komandot är jobbigast speciellt då skålen med maten ställs på min matplats. Jag råkade visst glömma bort mig för ett par dagar sedan, oj då åkte matskålen bort illa kvickt. Gissa om jag blev glad då den kom tillbaka ett par sekunder senare. Men mest stolt är jag över att jag nu säger till att jag vill ut på gräsmattan! Tror att husse och matte är glada för det med!

Själv tycker jag ju att jag är störst. bäst och vackrast! Och mitt ego växer för varje dag då folk och tikar vill prata med mig, men jag förstår inte varför en del tikar vill köra upp rumpan mot mig. Jag är en social och glad Berner som gillar att leka med andra hundar. Men det kanske är nån annan form av lek som de där tikarna vill leka. Synd att jag inte fattar galoppen bara. Måste nog ha ett snack med husse.

Jag har tappat två tänder!! Som tur är så satt de på underkäken och inte brevid varandra. Jag menar, hur skulle jag se ut då jag drar på mitt charmande smile i hopp om att husse eller matte ska falla för mina bruna ögon och ge mig lite extra mat. Eller om jag skulle råka träffa en schysst Cocker spaniel flicka i parken. Hoppas att de nya tänderna kommer upp så fort det bara kan gå. Jag vill ju få tillbaka mitt Stomatol leende.





Det sa bara pang

Hej på er!

Alltså jag och husse har ju bråkat en del om något som han kallar för "Kablar". Själv så ser jag inget hinder i att tugga på dem, de är ju lagom mjuka och alldeles tuggvänliga, enligt vadf jag tycker och givetvis så tycker ju husse tvärtom.

I går kom han hem med något som såg grönt ut och hade en massa ihåliga rutor. Bäst att undersöka lite så jag nosade en del på det och insåg att det var ju inte så farligt som de såg ut. SKönt, jag måste ju se till att allt här hemma är som det ska.

Husse tog med sig "det gröna" in i finrummet och började på att greja och ha sig, själv så drog jag in på toan för att få vila lite. Efter ett tag så vaknade jag till liv och husse han skulle prompt ta mig ut på en kissrunda, men jag ville inte alls fast när jag väl kommit ut så var det underbart att göra av sig. Då vi kommer tillbaka så ser jag bara hur kablarna hänger och dinglar och jag hör en röst säger: "Tugga, tugga, jag bara måste tugga" Jag kunde inte motstå min inre röst utan rusar i full gallopp mot kablarna som hänger ner från datorn.

Men jisses vad paff jag blev då! De där gröna sakerna som husse kallar för "kompostgaller" satt i vägen och allt tog ju bara tvärstopp. Alltså jag kan inte bita på dem längre!  Jag nosade extra på gallret och gick sedan ut i köket för att få mig lite vatten och sedan återvända till kablarna i hopp om att gallret var borta. Men icket och det kvittade att jag försökte skrämma iväg det med att små skälla på det. Tyvärr så sitter det kvar fortfarande, får nog göra nya försök en annan dag.

Snart tror jag att jag vill ut en sväng! Det är så intressant att försöka jaga humlor och fåglar i parken. Varför är jag inte en fågelhund istället?

Vi höres!
//Mozart


What a day!

Nu undrar jag varför  i hela fridens namn det skall regna så?

I går kväll så försökte jag undkomma duschningen med schampo. Det gick inte så bra. Matte ställde mig i badkaret och gick loss med vattnet samt schampot. Jag gjorde verkligen allt för att rädda mig själv, men förgäves. Fast jag vill nog erkänna att resultatet efteråt blev riktigt bra! Skönt att känna hur pälsen luktade gott istället för.. ja, skiten hund.

Idag så vräker regnet ner. Jag har faktiskt ingen lust alls att ge mig ut och blöta ner min nytvagna kropp. Husse däremot ser till att jag kommer ut och det kvittar om jag lägger mig ner som en pannkaka på golvet, lägger mig på rygg och ber om kli på magen eller fejkhostar då han försöker locka mig med kopplet ringlandes framför mig.  Tycker att det är konstigt att först ska man tvättas och göras fin sedan måste man ut i regnvädret.. ..

Jag måste få skryta lite om mig själv nu. Jag tycker att jag har blivit duktig på att vara rumsren! Har ju insett att allt blir ju så  mycket enklare om jag sätter mig vid husse eller matte och ler & flämtar lite extra! Tyvärr så glömmer jag bort mig, spec när jag har busat här hemma då kan det bli en liten pöl men tur är så blir det inte spec ofta. Jipp!.

Regnet verkar hålla i sig tror jag tar och busar på ett tag för att sedan ta mig en liten tupplur, skönt ibland med dåligt väder så man kan slöa till sig en del. Men jag är otroligt leksugen... beslutångest: Leka eller slöa?


Vi hörs!!
// Mozart

Jag har vart på semester

Hej alla glada bloggläsare!

The king of Frösön är tillbaka efter en veckas semester med husse! Nu har jag spattserat på Martop lite över vecka. Skönt var det att få spring omkring lös eller med en gigantisk löplina. Egentligen så har väl inte dagarna vart annorlunda i södern som hemma i jämtland, har ju gjort samma saker som t ex lekt, busat, tuggat skor, bajsat och käkat, fast lite skönt var det få bli lagom bortskämd av husses föräldrar.

Innan jag kom till torpet så landade vi i SKövde hos mina kusiner Astor och Nemo! Oj oj vad kul det var. Nemo och jag vi lekte tills vi inte orkade då lade vi oss brevid varandra och sparkades lite allmänt lojt så där. Jobbigt vart det då jag fick nå skit i mig så min mage vart hel knasig tack och lov för kokt ris med fisk.






Väl uppe på Martorp så fick jag min lilla semester! Medans husse och hans far röjde i trädgården som två rabiessmittade katter. Givetvis så hjälpte jag till lite lagom då det fälldes träd, jag tyckte att min insats som var att tugga på grenar och kvistar var en uppgift som passade mig klockrent!  Sedan så satt jag och vaktade på husse med föräldrar då de eldade en gigantiskt stor rishög medans regnet föll. Ibland så var det allt lite läskigt så då passade jag på att rulla min fina päls i den största lerpöl som jag kunde nosa mig till.

Sedan upptäckte jag väldigt snabbt att soffan som husse fick sova i var alldeles lagom hög. Så där lagom så jag kunde hoppa upp i den utan att ramla bakåt. Det gällde ju att passa på medans man kunde. Varje morgon så hoppade jag upp på husses bröst och väckte han med en massa nosningar och slick i ansiktet, husse vaknade till liv som en raket. Jag förstår ju egentligen inte varför jag åkte ner så fort från soffan, jag ville ju bara säga "God morgon" samt att det var dags för mig att pinka. Visserligen så fick jag ju göra det behov jag behövde så husse han fattade vinken rätt snabbt han.

En dag kom det ett otäckt djur förbi på vägen. Jag tror det kallades för "Häst". Eftersom jag vill vakta och skydda min flock så tänkte jag att det var ju bäst att göra det på grund av att hästen var ju så stor. Tyvärr så vart ju hästen inte alls rädd för mig, konstigt jag som är så stor och morsk nu förtiden. Så jag passade på att skälla lite extra när hästen med ryttare red vidare. Det gäller att vakta ordentligt.

I går den 11/8 kom jag hem efter en lång dag i bilen. Vart skogstokigt glad över att få se matte igen. Hoppade, dansade, vifta med svansen så den nästan gick urled och lekte i lägenheten tills jag somnade på min favoritplats: Toagolvet.




Idag så har jag fått en ny matskål som är höj och sänkbar! SKönt att husse och matte tänker på en ergonomiska delen även för lilla mig. Har även ätit upp min första 15kg säck med foder och har fått en ny med kyckling smak, undra tro hur det smakar för jag tycker det luktade gott. Vi åkte förbi Djursjukhuset idag så jag fick väga mig och nu väger jag 12kg, och jag fattar inte att hästen inte blev rädd för mig.

Jag tror jag börjar ana oro. Har hört att jag ska få bada och schamponera mig. Dags kanske att springa och gömma mig.

Vi höres!
//Mozart

RSS 2.0