Snart är det sommar, på riktigt!

Hej hopp!

Nu börjar jag att längta till Martorp, igen. Snart är det 1årsedan jag sprang på gräset där för första gången och pinkade in mina revir. Vart det lite väl häftigt omkring mig så fanns ju alltid husvagnen att ta skydd under, eller mellan husse och mattes ben. Med facit i handen så var jag lite rädd av mig som liten och ville helst kika vad som hände.

Nu är jag både större, tuffare och kaxigare och kommer absolut inte att rymmas under husvagnen. Men just nu så vill jag bara springa omkring på gräset, åkern, tigga mat av husses mamma och bara få njuta av den kommande sommaren på Kinnekulle.
 
Idag har jag sprungit och kastat pinnar med husse och matte. Kanonkul var det, med det vart varmt så skuggan vart skönare. Livet leker, tikarna är snygga och jag tror att det kommer att bli en kanonskön sommar, hoppas att kusin Nemo vill hitta på lite skit med mig i sommar! Vad tror ni kommer vi att bli "Martorps Gangsters" ??

Nu kära vänner ska jag gömma mig under sängen och börja snarka, har hört att klotången ska komma fram. Inte för att jag är rädd för den men man måste ju retas med tvåfotingarna här hemma!

Höger, vänster om!
// Mozart

Vi drar till fjällen

Tjena!

Alla snackar om att fjällen är så underbart att åka till. Egentligen har jag inte förstått det där med att "dra till fjälls", eftersom jag inte har vart där förut. Men i Söndags så var det dags. Vi tog en tur med Volvon upp till fjälls och kikade runt, eller nosade runt om jag får välja uttryck. Se ett par läckra bilder



















Snacka om en skön dag!!

Vi höres!!
Mozart

Diskrimineringsombudsmannen/hunden

Alltså folk snackar om Kurt Olsson och hans Koskräck! Tycker att den där Kurt Olsson borde pröva på att vara en Berner valp! Att själva dammsugaren ligger framme hela tiden gör mig inget, så länge den är tyst! Men så fort den börjar att låta så är den otäck och jag drar mig helst undan, under sängen är tryggt att ligga.

Måste husse och matte ha den där mackapären framme då? jag tycker inte det, men det gör tydligen de. Sedan att de skyller på mig att det blir en "massa päls" på golvet.. är inte det orättvist egentligen?? Nå måtta på det hela tycker jag att får lov att vara! ...

Mitt liv som 1åring är underbart! Jag njuter av att jag inte måste fram till alla småvalpar hela tiden, utan lägga all min fokusering på dofterna från tikarna, och ibland blir det dofter från hanar också.. svårt att skilja på vad som är vad i vissa lägen. Husse och matte de bara tjatar om att "gå fot" "kom hit" heeela tiden, fattar de inte att jag har andra viktigare saker att ta i tu med??? Jag säger då det.

Husse fick ett så kallat "valpryck" i går! Han skulle ha mig till att rulla runt, visst så lyckades jag efter ett ANTAL försök och en hel del godis, är han så puckad att han inte fattar att jag gör allt och lite till för att på enklaste sätt få tillgång till påsen med godis i?? Det gäller ju att vara lite lagom motsträvig så man får i sig lite extra gott, eller hur?

Har hört lite på rycktesvägen att de börjar bli dags igen för uppfostringanstalten igen, allmänlydnad. Undra tro vad jag har gjort för att hamna där?  eller så kanske det finns lite nya polare och kanske en och annan schyst böna att kika in!

Matte ropar MAT i från köket, bäst att kolla om det var till mig eller till husse!

Vi höres!
/Mozart

Med pompa och ståt!

Nu har jag blivit 1år gammal!

Oj oj vad jag har fått fira denna dag med paket och godsaker samt tårta!

Dagen fick börja med en lång och skön sovmorgon till 09:30, tyvärr så hade ju husse och matte redan käkat frukost. Trodde jag skulle få lyxfrukost, gissa om jag hade fel! Pedigree med räkost på toppen samt vatten..lite snopet och snålt kan ju jag då tycka! Står maten framme så är det ju lika bra att svälja allt på engång. Husse och jag vi tog en långpromenad och jag fick checka av mina domäner. Väl hemma så deckade både husse och jag i varsitt hörn av finrummet.
 
Efter den sköna vilostunden så kändes det en doft av leverpastej! Sprang ut i köket och ser en tårta, som bara var till mig!
En helt egen Leverpastejstårta med räkost och lite godis på! Trodde pälsen skulle trilla av mig av lycka! Gott var det och på något sätt så är det kul att få fylla år! Får ju verkligen all fokus på mig, undra tro om jag ska bli en superkändis?

Tänkte visa upp lite bilder från dagen och min födelsedag. Och jag hoppas att alla mina syskon från Ekespångs Q-kull har haft en lika skön och trevlig födelsedag som jag har haft.

The making of the cake and the result!





En förväntansfull ettåring!



Mums filli babba!



sa jag att man skulle diska efter sig?? tur det finns ätbara assietter



Vatten bör man ha! trots allt gott man kan få knapra på!



En rolig boll fick jag i present! Rullar man på den så kommer det ut godis, denna sak gillar jag skarpt!!!



Så man kan ju lugnt påstå att jag är trött men nöjd med denna dag! Tror jag ska ta och vila ett tag...bara inte det blir dags för kloklippning eller nått sånt trams...man vet ju inte vad H & M kan få för sig! Bäst att dra!

Vi höres!
/ Mozart


RSS 2.0