Balkongen och jag del 1

Tjena!

Alltså balkongen är ju den smartaste uppfinning som skett sedan att den första Bernern föddes, eller iallafall jag!

Husse och matte har en STOR och helt underbar balkong med lagom yta gör mig att ligga och vältra mig samt blicka ut över mina ägor. Skönt att bra få finnas till där nu när den är fri från snö och is. 

Men min plikt sviker inte mig. Självklart måste jag hålla lite koll på de andra hundarna som går förbi på andra sidan av gatan, eller att det inte är några skummisar som kör förbi med bilarna. Fast när det gäller andra hundar som går förbi så måste jag kika extra så man inte missar en snygg liten pingla, men svårt är det att se på avstånd.

Så visst förstår ni att det är en massa som rör sig i min lilla hjärna som ständigt växer!! Ikväll så har jag vart där ute och filosiferat ett bra tag, tyvärr så insåg jag att snön kom tillbaka. Inser att mitt liv är klockrent och kalasskönt. Jag äter, sover, busar, leker, får kli & gos och jag trivs med min tillvaro.

I dag kom jag på att min 1årsdag börjar att närma sig med stormsteg... eller kanske ska man säga halvstorm?
Jag har aldrig fyllt år tidigare så det ska bli spännande, hmm undra tro vad man ska hitta på då? får man presenter då också?..kanske kan man få sig en semla...

Nej hörni, bäst att dra ut på balkongen och smida lite planer inför dagen D då jag Herr Mozart Kungen av Frösön blir stor!

Vi höres!
Mozart Kungen av Frösön och hertigen av Westergötland.


Det är tuffa tider...

Tjeeena!

Alltså detta med att bli könsmogen är ju jobbigt. Det bara spritter i kroppen på mig och jag vill veta allt om allt så min nos är i marken konstant, vill ju inte missa en enda sak. Oftast så vill jag fram till allt och alla eftersom det kan ju vara någon som jag skulle kunna känna, måste inventera alla gula fläckar jag ser, bära varenda pinne som ligger på marken och hittar jag en större så måste jag bara ha den. Jag erkänner att lyssna på husse är inte alls lika kul just nu. Jag menar vem har tid att lyssna på:

* gå fint
* kom hit
* sitt
* stanna

Hela tiden?? 

Jag anser ju att jag har viktigare saker för mig med att upptäcka ännu mer av världen som ligger framför mina tassar. Oftast så kommer jag på mig själv med att vara lydig under promenaderna vilket jag efter halvlek måste korrigera med att reta husse och matte. Undra tro om det är det som kallas för trotts?? Är maten, tuggbenet i deras händer så kan jag erkänna att jag blir from och foglig som en lammunge och alla kommandon sitter som en smäck!

Under denna vecka så har jag testat husses nerver för att se om de verkligen är gjorda av stål! Hahah, och det trodde husse att han hade. Fick ett ryck av att kolla om husse och matte verkligen levde när de låg och sov. Givetvis så var jag tvungen att kolla efter. Så runt 00:45 drog jag tassen över husses bröst tills han vaknade. När han hade vaknat så var jag nöjd och bökade vidare för att fläka ut mig på min sköna Bia-bädd. Jag somnar men inte husse. Jag måste ju se till att mitt hus är som det ska vara ju.

När jag vakna av att jag vart törstig så ser jag att husse ligger och snarkar! Han skyller på förkylning, men jag måste ju återigen se till att han INTE slutar andas. Så Jag gör som innnan att jag drar tassen över hans bröst och lägger nosen så nära jag bara kan och flämtar tills han vaknar. Vilket han gjorde typ väldans snabbt. Det enda jag inte tänkte på var att klockan bara var 0415 och att han måste kliva upp 0530.

Efter att ha kikat första natten så ville jag bara ha lite bekräftelse på min SIFO-undersökning så jag  vart ju tvungen att kolla efter de följande nätterna så det inte blev någon förändring. Jag måste ha ett gott underlag för mina undersökningar och totalt så upprepade jag detta under 4 nätter.

Klart man måste undersöka hur saker och ting är, för hur ska man annars lära sig?

hmm, undra tro om jag ska låta min nu något trötta husse få sova hela natten?

Men det är klart, blir det en massa gå fint, sitt, stanna, kom hit och sitt så tänker jag helt klart överväga att fortsätta mina undersökningar!

Vi höres
Mozart


Oj vad jag har tramsat ikväll!!

Vem skulle inte vilja bli väckt av mig då jag sitter 5cm från anisket och andas? Har ju fattat att husse är segare än segast på morgonen. När han väl var på benen och vi hade morgonhälsat så satte jag in min dödsstöt (hehe). Jag går och lägger mig raklång under sängen och somnar om.  Kan ju garantera att han inte vart spec glad då. Men ibland så måste jag ju bara få retas och ge igen lite på tvåfotingarna med alla träningspass, sitt, ligg, stanna, varsågod osv. Och bara för att han hade sportlov så ska han inte få pilla naveln. Annars så brukar helst vilja sova till 10:00 på helgerna, men varför inte bryta gamla vanor??



Jag gillar att springa i skogen och nosa på allt som bara går att lukta på, helst allt på en och samma gång. Idag så tog vi oss en längre prommenas i skogen och kom mitt upp i en flock rådjur. Intressanta saker de där djuren. Först trodde jag att det var polare till mig så jag satte fart, och de stack. Taskigt jag ville bara nosa och leka lite med dem. Men kul i skogen hade vi ändå och jag somnade gott hemma, husse snarkade han med!



Har verkligen gjort allt ikväll för att slippa bada men det har ju inte lyckats, och var jag än försökte att gömma mig så hitta de mig. Ingen som har ett bra tips på ett gömställe??? måste hitta ett bättre till nästa gång.

hmm undra tro om jag ska låta husse och matte få sova ut i helgen som kommer, vi får väl se!

Höres!
Mozart


17:30

17:30 är en otroligt viktig tid för mig!

Då är det bara 30 minuter till att min läckra silverskål fylls upp med MAT.
Har insett att det är viktigt att tala om för husse och matte att tiden börjar närma sig, jag menar så att de inte glömmer bort mig.

Måste se till att göra allt jag kan komma på och helst på en och samma gång. Under dessa långa 30 minuter så är det jobbigt att heta mozart, att vänta är jobbigt och tiden äro långsam.

Buffas, gny, springa framför fötterna, trycka mig emot h & m, hämta leksaker, gå omkring som en osalig ande. Men det stora eldprovet är ju ändå då h eller m går ut i köket och öppnar kylen UTAN att ta med eller fram något till mig. Taskigt!

Så det är ju bäst att göra allt som jag kan hitta på så att de tvåfotade sakerna inte glömmer bort tiden!

Tror inte jag vill vara fåfäng mer

Tjena!

Ja, jag vet att jag skrev för ett litet tagsedan att jag var ltie fåfäng av mig och var mån om mitt yttre! Men snälla, vad har jag gjort för ont då jag åker på att bada 2 gånger/vecka, nu har de hållt på i två veckor.  Jag kan ju inte hjälpa att jag har fått springa lös i skogen och råkat få ohyra i pälsen. Nu tycker jag att det är nog!

Som ikväll har jag fått badat, igen. Har gjort allt för att slippa, har tittat med bedjade ögon samt haft mitt huvud på skaft utan resultat. Givetvis så kom ju husse hem så han sög tag i mig och bar in mig till badkaret. Lika bra att ge upp då. Inte nog med att jag ska bada med schampo, jag ska ha balsam i också! Fattas bara att klorna ska klippas ikväll också. Förstår ni att jag börjar bli less på detta med att man ska se "hel och ren ut"?? Och efteråt så ska jag också fönas!!!! Ja jag säger då det.

Fast jag måste nog erkänna att det kan ju vara en klar fördel med att se fräch ut! Nu när det börjar gå mot vårtider! Har märkt att det kommer så mycket dofter som jag vill nosa på. Skulle jag möta en snygg tik, ja då kanske det är bra att vara nytvättad.

I går så träffa jag på en hund som var ganska exakt en månad yngre än mig. Fy rackarns vad han satt och skällde!! Tyckte det var lite jobbigt så jag gav svar på tal! Visserligen så ville han leka och jag med men vi fick träna social träning istället, hur schyst var det, egentligen?

I veckan har jag upptäckt ett skönt ställe! Det är våran nya balkong. Har vart underbart väder ute så jag och husse har vart ute en hel del under denna vecka. Vi har lekt och busat en massa i snön och även gått en hel del roliga skogsvägar. Men jag har legat på balkongen under ett par eftermiddagar och bara njutit av eftermiddagssolen. snacka om Kungligt!

Nej tror jag ska ta och lägga mig under sängen ett tag, hörde att någon börja prata om att klotången skulle fram, igen...
Bäst att gömma sig i hopp om att icke bli upptäckt!!!

Vi höres!
Mozart


RSS 2.0