På spaningsuppdrag

Idag har jag och husse haft en kalasskön dag i skogen! Han och jag vi brukar ta långrundor över mina domäner för att inventera så att allt är som det skall. Som Kungen av Frösön måste jag ha koll på mina ägor. Under veckorna så blir det kanske inte fullt lika långa skogsrundor som det blir på helgerna. Denna lördag är inget undantag utan vi gick ut i höstens blöta gräs och försvann in i skogen och leran. SKÖÖÖNT, tyckte vi båda.

Husse skulle ju till varje pris göra olika lydnasövningar. Varför vet jag inte men det var ju lika bra att göra som han sa, husse gav sig inte och jag vart trött på hans tjat i tid och otid. Han borde inse att jag är uppslukad av min uppgift att hålla koll på mina ägor, inte att lyssna, det kan jag göra sedan tycker jag.

Men i dag så gick vi i en så kallad "bökig terräng" fullt med stockar, stenar, lera, vatten, uppför, nerför och högt blött gräs. Med andra ord så hade vi en perfekt stund på tre timmar i skogen och jag vart grymt skitig, nått straff ska de ju ha om han ska släpa ut mig i skogen.

Mitt under vår sköna och välbehövliga skogsstrapats så passerar det två stycken älgar cirka sex meter framför oss. Intressanta var de och STORA! Skulle ha vart kul att få prata mer med dem, fast husse viskade i mitt öra att: Hoppas de springer in till min frys!  Jag tittade på husse som han inte var klok någonstans, uppenbarligen är han inte det, fast husse och matte är väldigt bra att ha! Nästan så jag erkänner att det var lite skönt att sitta nära benet på husse då älgarna gick förbi oss, men bara nästan. Husse sa under resten av rundan: Hoppas vi ser mer älgar.... Han är konstig min husse, hoppas att han INTE får för sig att jag är en jakthund bara!

Nu tänker jag inta golvet och inmundiga mig en stunds vila!!

Vi höres!
// Mozart


Mozart på höstbete, eller hur det nu var!

Tjena!

Tänkte passa på att visa hur snyggt torpet blev efter renoveringen, okej jag hjälpte till så gott jag kunde men annars så var det husse, nybbe och matte som gjorde det mesta och husses pappa pillade på han med. Snyggt resultat va?? Men jag tycker att bilden skvallrar om en sak som min polare Thommy sa ett x-antal ggr... så om husses mor eller far läser detta så tycker jag att flaggan bör vara på topp!



Snart är det dags för en reunion med mina syskon! Ska bli kalaskul att träffa dem, kan ju lugnt påstå att det var ett tag sedan.

Husse har visst fått för sig att skaffa skidor! Men han påstår att han ska dra med mig ut i spåret så  jag kan få kuta runt som en cirkusclown, jaja vi får väl se om han lyckas med det! Annars så skulle jag nog inte ha så mycket emot att få softa lite extra. Men snö är ju brutalt kul så lite småsugen är jag allt innerst inne på att kuta med i spåret. Tough choise...

Idag har vi vart ute i skogen och busat, lekt och jagat pinnar! Skönt att springa över ängarna och i granskogen. Idag så fick jag hoppa över stockar och stenar, såg ut som en välpälsad gasell på grönbete! Husse och matte gömde sig på konstiga ställen så skulle jag leta reda på dem. Hur svårt var det, egentligen? Man har ju näsa för sådant ;-)

Nu så är det dags att inmundiga en delikat måltid med Hill´s DD lax och ris. Ska tillbaka till doktorn den 12:e nov och planera nästa steg i utredningen av min allergi. Så vänner som läser på min blogg håll gärna tassar och klor att det går bra!

Vi höres!
Mozart

Lördagsvandring!

Alltså, folk snackar om W. Pettersson-Berger här uppe i Jämtland! Men enligt musikhistorian så är jag Mozart störts av dem alla. Jag tror att jag är snyggare än Pettersson-Berger också. Så egentligen borde folket prata mer om mig, tycker jag. Idag så har jag och husse tagit en låååång runda på vandringsleden och genom skogen, skönt tycker vi båda. Jag tror att husse är lite stolt av att hittat en otroligt vacker vandringsled runt Frösön.

Visserligen så tycker jag också att det är läckert att springa omkring där, så nu tänkte jag visa upp vilken underbar miljö jag får spatsera omkring i.



Storsjön och fjällvärlden framför oss, snyggt va?



Här brukar jag få springa lös! Tyvärr inte idag det var för mycket med hundar så husse släppte mig inte.



Skogsvägen mot Sommarhagen!



En liten bit kvar till Sommarhagen



Busa med löven var grymt skoj, hmm konstigt att jag inte fastnade på bilden....



Här är Sommarhagen som Pettersson-Berger bodde i på sommarna. Undra om husse vill ett hus som detta??



Sitter och spanar på en hund som gick utanför dörren hemma hos mig.


Nu ska jag ta och vila upp mig verkar som det blir en halvlång runda framåt eftermiddagen igen.

Vi höres!
//Mozart!


RSS 2.0