På västfronten massor av nytt

Halloo!

Äntligen kan man smyga i väg och försöka att ge en lägesrapport.

Ojojojoj vad husse och matte kånkar och sliter med lådor och annat som ska packas och köras i väg. Igår så var jag i den nya lyan och gjorde mig hemmastad. Känns kalasbra att snart bo där. Givetvis så var jag ju bara tvungen att smita iväg från dem och ut på gården. hihihi vad det vart fart på dem, tyvärr så kom ju ett "grönt galler" upp vid trappan så jag kunde ju inte skrämma skiten ur dem. Suck.

Har insett att det är inte nån större idée att jag hjälper till att bära samt packa. Tycker det ser stressande ut och flytta så jag intar hellre golvet och position viloläge. Givetvis så vill jag helst ligga så jag kan få ha uppsikt, så att ingen obehörig kommer in och då är ju hallgolvet exemplariskt, och helst mitt på. Ibland så kan jag tycka att de borde vara glada att jag håller ett vakande öga, hmm fast jag slumrar till en del också. Men enligt mitt tycke tycker jag mig höra: Mozart, flytta på dig eller "Nej nej, kom tillbaka. Tur att jag har mitt toagolv att lägga mig på.

I går då jag smet ut så kände jag en massa dofter av andra hundar. Verkar som att det bor en hel del hundar i området. Så nu hoppas jag att jag snart kan hitta en ny lekkamrat. Bara det är snälla killar och tjejer som bor där.

I^morse så sprang jag på min polare Rocky. Vi busade en massa i snön och hade super duper skoj. Detta med snö är ju helt underbart det är kallt och ascoolt!!

Nej hör ni nu tror jag att jag ska ta och smita i väg och inta mitt viloläge ett tag medans husse och matte packar och kör en massa banankartonger! Någon måste ju ta helg ledigheten på allvar och vem är inte bäst lämpad att göra det? Exakt Mozart!

Vi höres!
Mozart el snarko.

En bild säger mer än.....

Tjena!
Nu så har husse och matte hittat sin kamera, igen. Jag som trodde att de hade glömt bort den. Ve och fasa heller att de hade gjort det. Idag har jag latat mig och insett att det där med att "hjälpa till" med flytten är absolut inget för en kung som jag! Sedan tror jag att det bästa jag kan göra är att hålla mig lite lagom borta typ på toagolvet.

Som ni ser på bilden så är det lördagsgodis i form av... (jag tror ni kan se vad det är)




Som Kung av Frösön så var det extra kul att springa i snön i kväll som hade kommit, hoppas att den får ligga kvar! Vill ju bara busa och leka massor i snön!!!!



Bilden ovan visar hur jag försöker få husse att ge mig nått extra gott att få knapra på ...


Nej dags att ta min lilla kvällslur och hålla koll på alla kartonger och bråte så att de inte skadar husse och matte!

Höres
/Mozart

Hjälp mig nu är det jobbigt

hej!
Nu är jag inte så superglad på husse och matte. Det verkar som jag inte kommer att få vara i finrummet på ett tag famöver. Inte för att jag har gjort något dumt eller så utan mest för att de har tagit upp en massa lådor och fyllt hela rummet med. Inte nog med det så river de ut var enda sak och stoppar ner i lådorna, för att sedan stapla lådorna snyggt och prydligt på varandra. Är inte säker på varför eller om det är någon "tvåbent" lek. Faktiskt så tycker jag att det är surt att jag inte får vara med. Jag Mozart "The king of Frösön" som är superintresserad av allt och allting så självklart bör ju jag få vara med, eller hur? Ja, det är hur jobbigt som helst att stå vid dörren med det "gröna gallret" och bara få se på det som sker. Har just lyckats att klura ut att det är dags för en flytt till en större lägenhet.

Ibland så får jag ju faktiskt komma in i rummet och finnas till där. Så helt utestängd är jag faktiskt inte. Men det är ju så mycket saker att nosa, slicka och framför allt bita på. Det är glas, dvdfilmer, wellpapp, skålar, KABLAR, blommor, tidningar och en massa andra saker överallt. Klart att det är intressant för mig!! Ibland när de tar en paus så passar jag på att hjälpa till med flyttpackningen. Inte för att det blir så lyckat men det blir att bita tag i en filt eller en dammtrasa och vandra i väg med den. Okej, jag erkänner, det blir till toagolvet jag går med den så jag kan få tugga i fred. Synd bara att de där två gökarna till Husse och Matte har superkollen på mig. Så förstår ni mig? att det är lite smått jobbigt att heta Mozart just nu?

Faktiskt så tycker jag att det ska bli kul och roligt att få komma till den nya lägenheten. Att få upptäcka nya gräsmattor, kanske nya polare eller varför inte en liten söt liten tik! Men innerst inne så är det jobbigats att överge min kulle i parken. Vem ska ta hand om den och se till att det ser ut som det ska göra? Kan ju inte låta vilken hund som helst få ta den kullen. Kanske finns det en ny kulle på det nya stället?

Nu är det nog dags för mig att hjälpa till med att packa lite, gäller att passa på då husse och matte är trötta och är på väg till sängen för natten. Hmm, undra tro om wellpappen är lika kul att bita på som trasan var......

Vi höres!
Mozart


Idag är jag halvstor!

Helt korrekt uppfattat av mig själv idag!

För exakt 6 månader sedan så föddes jag på Ekespångskennel. Då visade jag min charm för första gången. Fick bo där ett tag tills den dagen jag charmade min husse och matte så de föll pladask för mig. Tog mitt pick och pack för att flytta upp till Jämtland och ta min roll som The king of Frösön. På mina första 6 månader så har man allt hunnit med att göra en hel del som tex: gå valpkurs, vart på Kinnekulle i omgångar, ätit nästan 4 säckar mat, lärt sig trix, Vart i Vilhelmina i omgångar, som sagt bara en liten dos av vad jag har gjort.


(jag är två månader och någon dag gammal)


Dagen till ära så har jag fått ett nytt smaskigt tuggben att gnaga på samt lite räkost på tub!!
 
Mitt jobb som är ett eget företag och heter "Mozarts vaktbolag Ab"  sköter jag exemplariskt. Har till och med vidareutvecklat mitt sätt att vakta. Så länge folk eller barn går förbi så är det ingen fara. Då är det bara intressant att se vart de tar vägen. Skulle däremot en bil köra upp för nära då vi är ute och åker så är det nog bäst att bilen passar sig noga. Jag har förstått att det bilar är farliga och jag vill ju skydda husse och matte så kommer bilarna för nära då sitter jag upp och skäller så gott jag bara kan! Ibland undrar jag om de bilarna fattar att jag säger ifrån?

Sedan så tycker jag det är kul att trotsa, har i och för sig inte börjat att trotsa så mycket än men testar gärna gränsen mellanvarven som tex: koppel, inkallning, se om husse är snabb att se det goda som ligger på vägen, ordet nej. Men det är klart att jag vill ju veta om det händer något eller om det går bra att göra som jag vill. Roligast är att se om jag får bli buren ner eller upp för trapporna, synd att det inte sker så ofta längre.

Har fått något skräp i ögat och är röd. Så de smörjer med en salva de blev tipsade om. Oj oj vad jag är duktig på att ligga still då, men det är klart jag får ju lite räkost efteråt som belöning. Just nu vill jag att det ska bli bra i ögat så jag slipper åka till vetrinären.

Idag efter mitt och husses jobb så åkte vi ner till djursjukhuset och jag fick ställa mig på vågen, igen. Oj vad de vart paffa när de såg min nuvarande vikt som slutade på hela 27,1kg. Ja ja de kan ju vänta tills jag är fullvuxen, då blir det andra bullar av min vikt!

Livet är underbart! Det är kallt ute, jag har ett nytt tuggben, jag busar massor, gillar kela med husse och matte, börjar få massa vuxen päls samt att jag har inte gjort någon olycka inne på evigheter!!  Jag tror att jag börjar blir halvstor nu!


(Fyra månader senare är jag en stilig charmör som älskar livet)




// Mozart


RSS 2.0