Varmt!!

Oj oj vad varmt det är nu på dagarna! 

Jag orkar ju knappt att gå ut och röra på mig. Fast jag måste gå ut och göra mina behov. Skönt tycker jag det är på kvällen då det har blivit lite kyligare, så man orkar springa en massa. Husse verka ha fått dille på att träna lydnad med mig för varje gång så kör han med mig. Han kan ju glömma att jag någon värnpliktig sak.

Jag tycker att jag är duktig och lär mig massor hela tiden. Så fort husse eller matte stannar så sitter jag, för jag tycker det är skönt att få kli magen och höra att jag är bra. Idag har jag nästan lärt mig ligga på komando. Men lite svårt var det att komma på hur man skulle göra. Snabbt insåg jag ju att om jag luktar på husses hand så luktade den godis. Så egentligen var det ju inte så super svårt att lära sig, men jag undrar varför får jag inte godis varje gång??

I går så åkte jag till Djursjukhuset! Ett roligt ställe och det fanns massor med hundar att nosa efter. Egentligen vet jag inte varför jag skulle åka dit, för jag är ju inte sjuk. Men jag fick hoppa upp på ett bord och stå i ett par sekunder sedan fick jag gå. Konstigt. Tydligen så fick jag en ny vaccination men det märkta jag ju inte ens av. Men en massa klapp och gos fick jag av husse när vi kom ut, och det är alltid trevligt.

Nu är det dags för mig att lägga mig på det sköna toagolvet och kyla magen lite och drömma om gröna ängar som jag får springa på , Sedan så tycker jag det ska bli skoj att komma till Martorp på lördag.




Ps. Jag är nybadad på denna bild. Ds

//  Mozart

Strandraggaren!

Har upptäckt att jag är en poppiskille på stranden!  Trotts att jag inte har ett sexpack på magen eller väloljad solbränna, utan bara päls.

Jag har fått lata mig nu två dagar på badviken här nedanför . Tyckte om att ligga på gräset på en lagom skuggad plats och kika på husse och matte samt en och annan tik. Men det bästa med att vara där var att jag slapp lägenheten som är så varm just nu då solen ligger på hela dagarna.

På stranden så kollade alla på mig och jag fick höra hur söt jag var och de skulle babbla med husse eller matte. Kul att folk tycker om mig. Jobbigt var det när husse och matte försökte locka med mig ner till vattnet. Jag tycker att det är lite otäckt att bli blöt. Eftersom jag stod på en sten för ett par dagar sedan och hoppade ner i vattnet. Kallt, blött och läskiga stenar. Tror jag ska vänta ett tag med att bada. 

Måste då få erkänna att jag trivs hellre i skuggan på gräset där jag får späda på mitt ego. Men nyfiken på det kalla blå vattnet är jag ändå och jag kan inte låta bli att lukta och slicka lite på matte eller husses ben då de kommer upp därifrån.

Jag hoppas att det är lika bra väder i morgon för då kanske husse tar med mig dit igen. Och vem vet, jag kanske vågar blöta tassarna då, hoppas jag. 

Nu ska jag ta med mig husse på en liten prommenad genom parken och sedan ska jag fläka ut mig på det kalla toagolvet. Vad tror ni skulle jag inte ha fått heta David Hasselhoff i stället ? 

// Mozart 


Bildkollage

Hej!

Eftersom jag är så snygg i profil så tänkte jag ta och göra ett litet bildkollage!


Springer på MartorpDetta är jag bra på!!

Kungen på Frösön!






















Visst har jag blivit större?

// Mozart

Vadå vilodag?

Söndagar kallas ju tydligen för vilodagen och det har jag tagit fast på i dag. Har sovit och slappat hela dagen, men de har allt släpat ut mig på prommenader trots att det var vilodag idag. Men till slut så var det inte så kul att bara slappa och sova så en hel del bus har det blivit av.

Min kusin Astor har ju redan hunnit att lära mig en sak! Det är att sno mat från bordet. Idag så tänkte jag testa om matte och husse var allerta. De satt och käkade på ett rökt renhjärta i finrummet. När de tittade bort i 20sek så passade jag på att sno det som var kvar av renhjärtat. Hjälp vad det vart fart på dem, jag hann ju inte tugga speciellt länge innan husses fingrar ryckte bort det från mig. Snopet värre, tror jag gör ett nytt försök snart igen.

Nu på kvällen när det var dags för kvälls prommenade så hann jag bara komma utanför dörren så var brorsan där! Oj oj vad glada vi vart båda två. Vi fick busa, brottas och gruffas i över en timma. Skönt att få ut lite extra spring i benen. Sedan vi träffades senast så har både jag och brorsan kikat och sniffat efter varandra. Äntligen lyckades våra hussar och "mattor" tajma kissrundan.

Väl hemma så trodde jag givetvis att vilodagen skulle fortsätta. Aj vad fel jag fick! Husse och matte ställde mig i det vita karet på toan! Halt var det så det var ju ingen idée att försöka fly. Sedan upptäckte jag ganska snart att det var dags för att bli tvättad. Lite otäckt var det men skönt att få ut en del lort och bös ur pälsen.

Nu ska jag lägga mig på golvet och bli helt torr och fundera över om det är humlan eller blomman som bränner till på nosen då man vill leka med dem. För att vara säker så biter jag på båda!

Go´natt
// Mozart


Skönt att få vara lat

Idag fick matte en lång och behövlig sovmorgon, men jag var ju tvungen att väcka husse så vi kunde gå ut klockan 04:30. Efter den prommenaden så var det skönt att få somna om igen, tror att husse tyckte det med.

Jag har upptäckt att det är skönt att vara lat! Och då menar jag verkligen att vara lat. Ibland så vill jag inte alls gå ut och röra på mig, är för skönt att ligga på det svala golvet. Men husse och matte gör allt för att locka på mig och få mig ut.
Idag så har jag lagt mig platt som en pannkaka och totalvägrat. Jag log rätt skönt då husse var trött och ville få mig på morgonrundan, fast det är klart har jag väckt han 04:30 så kan jag nästan förstå hans frustration då jag inte vill.

Väl ute på gräset så är det ju också skönt att ligga platt som en pannkaka!  Att känna daggen mot magen, höra fåglarna kvittra och husse eller matte som försöker att få mig att resa mig. Så lite småjobbigt är det att husse och matte alltid lyckas få i väg mig. När man väl är uppe och springer så blir det genast skoj! Man upptäcker en massa nytt som jag inte trodde fanns tex att fånga hummlor i luften samt att gräva efter daggmaskar i parken, de verkar ganska spännande att fånga dem. Lite svårt är det, men som sagt skoj!

Har förstått att det blir att tvätta pälsen i morgon undra tro hur det kommer att bli, kanske man skulle passa på att få en pedikyr när man ändå är i gång och vårdar sitt yttre. Har hört att det ska vara viktigt att se bra ut! 

// Mozart

Jag och brorsan!

Idag har det inte vart så kul att vara i parken eftersom det har regnat och åskat. Det brydde sig inte husse om för jag skulle ut. Som straff så satte jag i gång med mina valp ryck som tex tugga skor, tuggben och tidningar som husse och matte försöker få mig att kissa på. Till slut så gjorde jag som de ville och fick massor med beröm, men inget godis, snålt.

Jag hittade en massa roliga kablar som var intressanta och framför allt roliga att bita på, förstår inte varför husse och matte säger nej hela tiden, de får ju sitta och greja med den brummande saken de kallar för dator! Givetvis så hade jag inte en chans denna gång heller får väl prova mer i morgon.



När matte kom hem i dag från jobbet så mötte jag min nya granne i uppgången brevid. Han såg väldigt bekant ut och till slut så såg jag att det var min bror Ajax!! Att han skulle flytta så nära mig hade jag aldrig kunnat tro. Vi hälsade försiktigt på varandra, man vet ju inte om han hade hunnit glömma mig. Vi vart så glada att vi kände igan varandra så vi busade minst en timma. Vi var ju faktiskt tvungna att mäta styrkan på oss med brottningar och kapplöpningar! Efteråt så såg vi ut som två dränkta får med jord, gräs och massa bös i pälsen. Men vad gör man inte för brorsan?





Nu är jag helt slut efter denna dag och ska snart tassa ner till min favorit plats i mitt hem för att sova och det blir på toa golvet. Kallt och skönt. Så nu ska jag hålla mina tassar så att jag kan sova till 0600 i morgon innan det är dags att vakna. Vill ju att husse och matte ska få sova ut i morgon det är ju ändå lördag och jag blir 11 veckor i morgon. Sedan hoppas jag att jag får busa med min bror för det var så roligt!  Nu ska jag drömma om honom.

Sov Gott
Mozart

Det är jag som är Mozart!

Här leker jag med en av mina första presenter

Hej alla!

Det är jag som är Mozart! Jag är en glad och busig liten Berner Sennen hane på snart 11veckor.
Förtillfället så håller jag på att upptäcka den stora vida världen runt knuten samt att min husse och matte vill att
jag ska lära mig cyberspace också! Jag tycker nog att alla kommandon som sitt samt stanna borde räcka, men inte då.

Idag så har jag och husse varit ute en stora delen av dagen i parken. Vi har busat och tittat på en massa bilar som har passerat, folk som gått förbi. En kanon bra dag har det varit. Min husse kämpar hårt med att få mig helt rumsren. Ibland går det bra och i vissa stunder går det mindre bra men framsteg gör jag!  Det är så många intryck som man ska bli bekant med så man blir helt trött av det hela.

Jag har tänkt att berätta om mina framsteg och vad som sker i mitt hundliv i denna blogg. Det gör jag för att jag har en massa nära och kära som bor så långt bort från mig. Det kommer att bli en massa bilder och kanske en och annan film, om jag lär mig hur man lägger upp dem på bloggen. Mina kusiner Astor och Nemo, som är av rasen Engelsk Springer Spaniel, inspirerade mig att skriva blogg. Dem hittar du på www.mjolistassar.blogg.se

Nu tänker jag lägga mig på toagolvet som är så kallt och skönt att sova på eftersom det är klinkersgolv!!  Så jag orkar med en ny dag med skoj och bus med min husse i parken, sedan ska jag busa med matte när hon kommer hem från jobbet.

Hej svejs från
Mozart

RSS 2.0