Assar och jag!!

Hallå!

Ojoj nu har jag passat på att sno datorn en sväng, det gäller ju att passa på.

Nu har jag vart hemma i två dagar efter att ha vart hon min polare Assar och hans husse och matte. Vilken kul helg det var, en massa bus & lek ute på gräsmattan och springa lös på åkern. Fast helt lös var jag inte utan hade löplina i fall jag skulle vilja dra i väg. Ibland så skulle det ha vart kul men jag hade lovat husse att sköta mig, så jag var ju tvungen att göra det också.

Var roligt att sova borta. Men innerst inne så saknade jag nog husse och matte lite grann så då tyckte jag att det var skönt att få ligga nära min polare assar. Assar är också en Berner sennen som är 3 år och mycket större än mig. Ojoj vad snäll han var mot mig. Han lät mig till och med få ta han BIA-bädd på natten, leka med han leksaker samt busa massor med han. Fast när jag var lite väl lekfull så sade han i från, men det är svårt att veta de där gränserna ibland för det är så kul att leka.








På måndag morgon så kom husse till skolan och skulle hämta mig. Han hade vart i Stockholm och spelat. Först så såg jag inte att han kom, hade ju nosen full med att kolla vilka som hade vart på gräset före mig ju. Till slut så såg husse och blev så super glad så jag sprang i från allt annat upp i famnen, kramades, pussades och slicka han i örat. Tror han hade velat duschat. Hehe tyvärr så fick han inte det. Snacka om att helgen var toppen!!




I måndags så var jag och husse på valpkursen, eller uppfostringsanstalten som han säger. Kul att träffa allt klasskompisar igen då jag missade förra veckan pga han var sjuk och matte inte hade möjlighet att åka. Alla mina klasskompisar hade vuxit sedan sisst och vi försökte leka och prata med var andra, synd att de är så stränga med att man inte får leka tycker jag, kanske finns en pedagogisk baktanke med det... hmm återstår att se.






På kursen så fick vi gå en massa slalom, göra inkallning samt att gå emot varandra och sätta sig medans våra hussar och mattor ska hälsa på varandra. Tyckte jag var duktig och det varkar som husse tyckte det med eftersom jag fick så mycket godis! Så gissa om husse tränar med mig nu, han verkar inte göra nått annat. Fast det är klart om jag får godis så är ju inte jag den som sätter mig på tväran, man är ju smart.

På bilderna som ni ser så är det jag och Assar!!  Visst är vi snygga?

Vi höres!
Mozart

Då har jag äntligen gjort det

Hej på er!

Nu har det hänt!! Jag, Mozart börjar bli en stor kille, på riktigt alltså. Har ju legat i hårdträning hela tiden för att kunna ta mig upp i sängen. De senaste dagarna så har ju bara halva jag kommit upp, och tyvärr så har jag ju åkt ner lika fort. För en liten stund sedan så låg husse och vila sig efter alla hosattackerna så jag tänkte bara vara social och kärvänlig av mig.  Satte mig laddade och vips så var jag i sängen. HURRA äntligen lyckades jag.

Men jag fattar inte vad det var som var så speciellt med en säng. Den var ju bara mjuk och stor. Tycker att "de där" som jag bor hos ska vara stolta över mig att jag äntlgen fick mig upp. I morgon så tänkte jag se om det funkar igen, hoppas att man kan väcka dem med att hoppa upp och nosa dem i ansiktet.

Men men husse och matte får tycka vad de vill jag ska försöka att överta sängen, varför ska jag alltid sova på golvet för?

// Mozart

Linslusen Mozart


Japp det stämmer! Husse är sjuk och verkar vara rastlös, så han hittade digitalkameran. Gissa vem som fick leka modell? Fast visserligen så tycker jag att jag mitt resultat blev bra! Så nu får ni se hur stilig Herre jag har blivit! Som ni ser så har ju då husse tagit bilderna då jag gör olika saker, en favvo syssla är ju att vila, vilket ni ser på ett par bilder. Sedan så verkar det som han har tagit bilder mot olika föremål så man kan få lite perspektiv på hur mycket jag har hunnit med att växa på de 20-veckorna! Ja, man kanske får ettt kontrakt för någon Hundtidning som "omslagsvalp". Men visst har jag blivit snygg?







20 veckor och en uppdatering

God Morgon!

Försöker att hinna med att blogga men ibland har jag lite dåligt med tid, även en Berner sennen valp kan ha tajt med tid.

Förra måndagen så började jag på skolan, eller uppfostringsanstalten som husse brukar säga. Det var kul att få börja kursen och träffa en massa nya valpar. Helst av allt så ville jag leka och busa med dem istället för att sitta vackert och titta på de andra. Det vi fick gör på första träffen var att gå slalom runt varandra utan att få gå fram till dem eller ett leka med dem. Jobbigt var det eftersom det fanns en Golden retriver tik som jag tyckte var snygg samt att hon ropa på mig och ville leka plus att vi var jämnstora. Eller så tycktre hon att jag var snygg, hoppas jag. På måndag är det dags att gå till skolan igen, hoppas att det blir lika kul igen då.

Förra lördagen var en skön dag! Husse och matte tog med mig på en långprommenad i skogen. Vädret var perfekt, lagom kallt, soligt, och inte ett endaste moln på himlen. Ni kan ju gissa hur mycket  jag trivs med att få gå omkring i skogen och  nosa. Var verkligen en skön höstdag och lika skönt att det inte var en massa folk omkring som störde.
Roligt var det att få nosa efter alla andra djur som hade gått där. Så ja, jag hade ju en hel del att fylla min valphjärna med.
Blir nog att få med mig husse eller matte dit igen.

I torsdag så jobbade jag och husse i 24 timmar. De skulle visst ha ett 24 timmars race på skolan, där han jobbar. Så jag var ju tvungen att fälja med och vakta bilen. Det är ju det jag för tillfället jobbar med. Fick följa med husse till skogen och göra i ordning innan eleverna skulle komma. Så jag satt inte i bilen i 24 timmar, om nu någon skulle tro det. Sedan for jag och husse i väg en sväng och kom tillbaka och då hade alla elever kommit dit. Var kul att få hälsa på dem och se vilka de är för några. Hittade givetvis en massa mat på marken som t ex brödsmulor efter korvgrillningen, jag vill ju också ha mat och jag älskar mat. Efter den upptäckten så passade jag allt på att dammsuga marken och vägrade lyssna på husse allt för att ta över ledarskapet. Tyvärr så drog jag så hårt att mitt snygga halsband till kopplet gick sönder.....  jo, jag skämdes allt, jag vill ju inte framstå som girig. När kvällen kom så vart jag trötter och ville sova, vet inte om jag orkade vakta bilen under nattens timmar men jag gjorde så gott jag kunde och inget hade hänt.


Idag så fyller jag hela 20 veckor!  Än så länge har jag firat min stora dag med att käkat frukost, vart ute på en morgon prommenad samt att legat och vilat på golvet. Att ligga på golvet i finrummet är skönt tycker jag. Man har husse och matte nära sig och man missar inte en enda chans till att något ätbart skulle ställas på bordet. Jag försöker allt vad jag kan med att se vacker ut, lägga mitt huvud på skafft samt att titta bedjande på dem i hopp om att även jag skulle få smaka på det de äter. Tyvärr så lyckas jag inte speciellt bra. De verkar ha bestämt sig för att inte smällta för mitt tiggeri. Försöka går ju alltid för någon gång så borde de tappa nått ätbart på golvet, tycker jag.

Ha de det!

Herr Mozart

Dags för skolan på måndag

Hej!

What a wonderfull day det har vart! Jag har vart på jobbet och vaktat bilen, sett till att barnen sköter sig och busat med Assar. Så nu är jag trötter och vill sova för natten men om jag gissar rätt så blir det väl att ge sig ut och skvätta lite, om jag känner husse rätt.

På måndag så ska jag få sätta mig i skolbänken, eller sitta och sitta, ska börja på valpkurs! Känns spännande och roligt. Jag hoppas att jag sköter mig bra och jag gör som man ska göra som en liten Berner valp ska göra. Fast jag tror att husse vill att jag ska vara duktig, och det är jag också enligt husse och matte. Sedan hoppas jag klassen är rolig och jag får nya kompisar!

Har fått väga mig idag. Åkte med husse och matte till Coop Forum för att handla och då passade de på att stanna till vid djursjukhuset. Kul att komma dig och hälsa på lite andra hundar. Kul var det att se att min vikt ökar som den ska. Börjar förstå att det kanske är tungt att bära på mig i trapporna nu när jag väger hela 18kg. Sedan tycker jag fortfarande att det är jobbigt att tappa tänder, det klias hela tiden.  Tur att det går över snart.

I morgon så ska jag få vara ensam hemma ett par få timmar. Ska bli spännande att få vara själv och kunna ha hela lyan för sig själv. Kanske man ska ringa på någon kompis så vi kan ha lite party innan husse kommer hem. Tuggben, foppa-tofflor och ett kallt badrumsgolv, livet är underbart!!!!!

Har börjat att inse hur skönt det är med sovmorgon. Hela helgen har jag sovit ända framtill 0800 istället får att sova till 0600. Skönt, fast lite segt och tungt att vakna av att husse och matte väcker mig för att jag "måste" käka frukost. Vill ju hellre ligga kvar och pilla i pälsen och snarka. jaja, verkar som att jag inte alltid kan få som jag vill, inte för att jag brukar det men jag kan ju hoppas.

Nu ska jag ta mig en liten runda och se om mina pinnar ligger kvar i parken så jag kan få gå och sova!

God natt!
// Mozart

Uppfostringsanstalten

Hej!

Att det är redan Söndag igen är svårt att tro på tycker jag. Konstigt att jag redan har blivit 18 veckor, huva vad tiden bara rinner i väg. Fast lite skönt också måste jag erkänna att det är efterosm jag blir hela tiden större. Jag ju har börjat att tappa mina mjölktänder så nu har jag tappat hela tre stycken. Så det är lite små svårt att dricka vatten i bland, vill ju ha ett bra bordskick.

Idag så har jag jagat och försökt fånga en geting, tyvärr så gick det inte alls bra! Den lilla gula randiga saken stack mig på tungan. Rackarns vad jag pep till då. Men det gick bra med mig trotts att det gjorde lite ont.  Så hur kul var det att käka kvällmaten? Tre mindre tänder och ett geting stick på tungan!!!!

Har hört ett rykte här hemma att det är snart dags för mig att börja på uppfostringsanstalten, eller heter det Valpkurs?
Ska bli kul att få träffa lite andra hundar och kanske få lite nya kompisar. Fast egentligen så tycker jag att jag sköter mig riktigt bra. Älskar att bära på pinnar och ju större de är ju bättre är det. Roligast är att få bära dem hela promenaden och lägga dem på hög på min kulle i parken.  Jag lovar att min hög börjar att växa och pinnarna har olika storlekar.

Idag när husse och jag tog en runda i parken så träffade vi på en Fransk Bulldog. Han var läskig tycker jag. Killen skällde och gormade tills han kräktes fradga. Sedan så försökte han nosa på mig och då försökte han bitas. Tur att husse höll tillbaka mig då. Nej den franska bulldogen var verkligen otäck, kanske det är han som borde börja på uppfostringsanstalten. 

I morgon så är det dags att åka till jobbet och jag ska vakta bilen. Kanske borde ta ett snack med husse och matte om att ett lönelyft borde vara på sin rätt. Men det ska verkligen bli kul att få börja valpkursen, hoppas att den ska börja snart.

Undra tro om husse och matte har lust att gå ut en sväng, bäst att kolla! 

Vi höres! 
// Mozart 

RSS 2.0