Jultid!

Hej!

Nu har jag firat jul! Som tur är har det inte vart några incidenter och invånarna i krubban hade flyttat, eller så var inte krubban på plats. Granen och julklapparna har jag låtit vara så allt flytit på bra! Visserligen så råkade jag ha ihjäl en stjärgosse som stod lite stelt på ett bord. Själv så kan jag inte hjälpa att jag har en stor svans. Känns bra att svansen och min päls har klarat sig bra från stearin och annat som kan stå i vägen.

Har hälsat på min nya kusin Smulan. En söt liten donna, men kanske lite väl blyg av sig, får dra på mitt smile så hon smälter för mig.

Snö har vi massor och i dag har vi varit på Torpet och tagit oss en långrunda i djupsnön. Egentligen så hade jag ju spetsat in mig på en slappar jul med mycket vila, men inte då. Minst en långrunda varje dag.



Så här lycklig är jag när man får kuta lös och fri på Kinnekulles marker.

Nu har jag inte tid att sitta här, verkar som det prasslar i köket, bäst att kolla om man kan tigga till sig något smaskigt.

// Mozart


De två vise männen och den halta åsnan

Tjenis på er där ute i cyberspacen!

Fy rackarns vad tiden springer i väg snabbt och snart är det verkligen julafton, igen.

Jag ska få fira jul för andra gången. Förra året så var ju allting helt nytt för mig med allt vad traditioner och ståhej är. Men i år känns det som jag har ett bättre utgångsläge.

För det första så tänkte jag vara snäll emot hussemor, eller ska jag säga julkrubban? Blev påmind om att jag provsmakade en av de tre vise männen och en åsna. Tydligen kan de inte ställa upp krubban i år. Det jag ligger och funderar på just nu är: Varför flyttade inte de tre vise männen på sig om de nu var så smarta?? De borde fattat att jag var en julfirande bernisvalp på heltid.



Hos mattemor så lyckades jag släcka en hel adventsstake i ett enda svep med svansen!! Pälsen full med stearin och en soffa full med folk som höll andan. Själv valde jag att kalla det för magic trick! hmm det var ju också så att någon lockade på min uppmärksamhet samtidigt som staken stod på helt fel ställe. Tur att mitt trick gick bra så jag slapp bli pälslös på min kungliga svans!

I år är jag större, tyngre och framför allt unghund! Tänker se till att göra allt som står i min makt för att lyckas med att knycka köttbullar, skinka och andra olika delikatesser, eller se om hussemor kan falla för mina tindrande bruna ögon samtidigt som jag lägger huvudet på sned.




Tänkte passa på att inspektera min nya kusin Smulan och se vad det är för en prick. Kanske hon vill springa ett par varv med mig? 

Kanske man skulle ta tillfället i akt och kolla in de där tomtarna som står i bokhyllan, nu när man kommer upp med HELA huvudet och inte halva nosen som förra året.  



Ni tvåfotingar kanske inte tror att det är lika mycket med planeringar för oss Bernisar inför julen. Men jag kan lova er att det är nästan lika mycket planerande för oss som för er. Det värsta av allt inför julen är att jag Kungen av Frösön är enligt mina tvåfotingar "skitig" och ska få bada! Vaddå smutsig? Det är ju snö ute nu... men vad gör man inte för en godisbit eller två?? 

Förresten, det där med Pepparkakshus alltså. Varför ska folk börja bygga hus mitt i vintern för??


Tror det är dags att planera vad jag ska hitta på för nya trick denna Julen! 

Vi höres!
Mozart



 


... in the Army now!

LÄMNA AV!

Har ju börjat att inse att jag börjar bli lite allmänt less på inte få min vilja igenom, visserligen är det inte någon nyhet.

Att lyda är just nu VÄLDIGT jobbigt. Allt som rör på sig, låter, doftar, skramlar är bara för intressant. Varför då kan man undra. Har en teori om det men kommer nog kanske att återkomma till det i en senare blogg.

Husse och matte verkar ha en pakt som går ut på att jag Mozart kungen av Frösön inte får gör nånting utan tillåtelse. Först för ett antal veckor sedan så tänkte jag bara "jag låter dem hållas". Men nu är det dags för mig att ändra om mina planer, eller rättare sagt så har jag gjort det.

För att bräcka husses och mattes hårda diciplinära åtgärder för att få bättre ordning på mig, så har jag verkställt en ny stridstaktik.

STRTAKT09
(civilt språkbruk = Stridstaktik 2009)

Syfte

Att på enklaste sätt omringa och bräcka järnmuren av de diciplinära åtgärderna för att få min vilja igenom.

Bakgrund

Jag Mozart är lite less på att inte få göra som jag vill. I egenskap av Konungen av Frösön har jag vissa förmåner, royalties samt diplomatiska privilegier.

Genomförande av STRTAKT09

För att verkställa STRTAKT09 behöver jag komma på rätt "tass" med husse alternativt matte, beror på vem som genomför promenaden/övningen av lydnad. Göra alla moment och kommandon rätt samt alert utan att tveka en sekund. Oavsett hur lång sträckan är så gäller det att hålla svansen och stoltheten högt, så de tror att de har kommandot över mig.

Vid den avslutande delen av promenaden gäller det att på ett smart bernersätt hitta den perfekta luckan att slå till. Det gäller att kröka ryggen som en ostkrok, köra nosen ner i backen, spjärna emot med framtassarna samt att göra sig själv avslappnad och tung. För att lyckas gäller det även att täppa igen öronen och bara andas in genom nosen. Ju mer avslappnad och krökt jag är desto tyngre blir jag.

Effektekten blir att mina, som jag just nu kallar för drillsergeanter får jobba, locka, fjäska för mig för att ens få en reaktion. Att jag ska reagera ingår inte i min plan. Har annat att göra, nosa och få min vilja igenom.

Förslag på lämpliga platser för genomförande av stridstaktik

Öppna ytor med mycket folk, områden där många hundar passerar dagligen, diken, skogsvägar, i närheten av min vän Drottningen Ellie, lyktstolpar och doftspåren av en schyst lyxtik som nyligt har pinkat.



Jag kan lova att det ger effekt samt att de blir trötta och smått svettiga! 



Jag är ju trots allt Kung av Frösön!

Höger, vänster om!
// VPL Mozart


RSS 2.0