Stora julslakten!

Tjena!

Här i söderns land är det bra! Har fått busa och leka med mina kusiner Astor och Nemo. Egentligen så lekte jag mest med Nemo, Astor ville helst bara ligga och slappa och leta mat.

Ordet "Krubb-a" trodde jag handla om att på enklaste sätt kunna få tag på mat för att sedan fläka ut min ja, något håriga pälskropp på det svala klinkersgolvet. Ack vad fel jag hade och ´"Krubba" var något annat, typiskt.

Såg krubban och tänkte: WOW, snabbmat!! .. greppade det första bästa möjliga. Fick visst tag på en kossa i plast, och m var hårdsmält. Sedan fick jag visst tag på en av de tre vise männen, det geniet måste ha vart en tråkig person för han var rätt så torr.

Så nu har jag blivit bannlyst från finrummet ett tag och får ligga i hallen för att  betänka mina synder.

Pax vobiscum.

// Mozart

Slöhögsdagen Nr1

Tjohoo!!!

Nu har jag fått fira Julafton!! Jisses vad det var spännande. Massor med folk och framför allt en massa mat som jag bara ville bita tag i och njuta lika mycket som husse och matte fick göra. Tyvärr så blev det ju inte så, utan jag fick nöja mig med mitt torrfoder som var uppblött. Inte så illa det heller men snart ska jag få min köttbulle som tydligen är gjord på älgfärs. intressant.

Fick faktiskt ett par julklappar med. Hade ju tydligen skött mig kanon bra och vart lydig så "tomten" hade med sig lite saker till mig, som tur var. Jag fick:

* Grisöron 2 st.
* Tuggben 1 st
* En Bacontugg

Inte så illa va? Men jag saknade Räkosten. Ska be tvåfotingarna att knalla ner till Ica och hämta en tub.

På julafton så skötte jag mig exemplarsikt och var snäll med allla gäster som kom på besök. Givetvis så gjorde ag ju allt för att charma dem, tror jag lyckades ganska bra. Så i går var det en spännande dag och i dag är jag helt slut och jag vilar så mycket jag bara kan, jag nattsuddade en hel del. 

Självaste Juldagen startade bra med en lång sovmorgon till 10:00 då hunger och blåsan gjorde sig otroligt påmind. Satte mig i givakt och väckte husse på ett ovanligt abrupt sätt. Till slut så fick jag min sömndruckne påklädd och redo för en bus och lekstund i snön! Kan en dag börja bättre än så?.. Jobbigt att husse såg ut att vara  "morgontrött" eller "morgonsur" ... undra tro om han vakna på fel sätt?.. Vad kan vara bättre än att få min klo rakt över bröstet som väckarklocka?? 

Nu ska jag käka lite mat och sedan ta mig en runda och se om den där "statyn" är lika otäck som den har varit hittills. För att sedan återgå till .. ja vad säger man? .. pilla naveln och borsta benet....

Vi höres!!
// Mozart

God Jul

Kära bloggläsare! 

Nu står julen mitt framför min nos. Det verkar att vara en trevlig tillställning som ni tvåbenade firar. Julen luktar gott, är supermysig och full av en massa godsaker verkar det som. Ska bli spännande att få vara med och fira denna tillställning för första gången. Håller på att få husse och matte på fall om att det ska skänkas en liten bit korv eller köttbulle, men än så länge lär det inte hända. Hoppas, hoppas på i morgon!! 

I går kväll var husse, matte och jag ute på en liten kvällsrunda. Perfekt väder ute med -6, pudersnö och MASSOR med snö!
Oj oj vad vi busade och lekte i snön. Vi lekte kuragömma och hade lite snöbollskrig, var kul tills att husse fick in en snöboll mitt på nosen!.. men ger man sig in i leken så får man leken tåla. Huvudsaken var ju att det var kul och det var det. 

Annars så njuter jag av slöadagar med långa sovmornar. Idag klev jag inte upp förän vid 10-tiden.  Jag har ju kommit på att det skönt att få sova på morgonkvisten. Sådan husse/matte sådan hund...hjälp, stackars mig! 

I morgon hoppas jag på massor med julklappar med grisöron, räkost och tuggben. Ska nog strax koppla på mitt charmerande smile och se så supersöt ut som bara jag kan så att husse och matte ska fatta vinken  ;=) 

Nu tänker jag önska alla nära och kära samt mina polare en Riktigt :

GOD JUL!!

Vi höres!! 
Mozart

Önskelista

Hej hopp!!

Har haft ett snack med husse och matte om det där med julklappar. Tydligen så var det något man ska önska sig, typ grejor. Givetvis så önskar jag mig en hel del saker som alla andra. Även en liten Berner Sennen valp kan vara materialist ibland.

1) Nya tuggleksaker som har lite motstånd och låter samt att de inte har en massa ludd på sig.
2) Tuggben, ett stort sådant!! Ju större och tyngre ju gladare blir jag.
3) Grisöron, måste bräcka husse på vissa punkter ;=) 
4) En låda med RÄKOST!! 
5) En rosa gris som låter högt! så jag kan stresstesta husse och matte.

hmm vad det något mer?.. 

Nu ska jag återgå till att tugga på tuggbenet jag fick i dag! 

Vi höres 
Mozart

Tankar kring granen

Hej på er alla där ute!

Husse har tydligen bänkat sig i soffan i finrummet så jag passar på att sno åt mig datorn en liten sväng.

Idag så har jag legat och tänkt, visserligen så brukar jag ligga och fundera på en massa saker som får min hjärna att koka över i bland. Husse och matte pratar om att det snart är "jul". Har legat och tänkt på "jul" idag, men gav upp rätt snabbt eftersom jag inte har firat "jul" än och vet inte riktigt innebörden av det. Fast en sak har jag listat ut och det är att "jul" verkar vara en massa stressande hit och dit. På något vis så ska det kul att få fira jul och få hur dessa traditioner är.

Mitt lilla öra har snappat upp en del om traditioner och om julen. Det bästa verkar vara att det kommer att vara en massa mat, godis och läckerheter som: Köttbullar, skinka, prinskorvar, sill, rödbetssallad, tjälknöl och gravadlax. Alltså bara denna tanke får mitt snålvatten att rinna över! Hoppas att jag Mozart kungen av Frösön får ta del av  allt det i stället för att käka uppblött torrfoder. Har under den sista tiden tränat på  "se otroligt vacker ut vid bordet" -minen. Självklart så har jag ju förhoppning om att mitt charmerande sätt ska få husse och matte att smälta för att dela med sig. Men icket då. Jag hoppas och håller alla tassar jag har om att de på julafton ska tappa eller skänka mig en köttbulle, eller två.



Julklappar har jag hört talas om. Som Kungen av Frösön så får jag ju en massa klappar varje dag och det är ju något som jag absolut tycker om. Bara tanken om att man ska få en hel dag med julklappar samt kli och gos får mig att bara må gott . Fast innerst inne så känns det som jag har fel med julklapparna, men det återstår att se eller så frågar jag husse och matte. Som sagt så är det en och annan tanke som flyger igenom min genialiska hjärna.

Idag så har jag fått vara ute och busat en massa i snön. Jag tyckte det var helt underbart att springa i snön som föll från himlen och upp i snödrivorna för att gräva, gräva och gömma mig en sekund eller två. Skönt är det att kylan har kommit tillbaka så snön ligger kvar, kan bli jobbigt om det blir för många vattenpölar.

Nu är det nog dags för och se om jag kan hitta något som jag kan tugga på tex sko, lakarn, biabädden, kallsong, handuk eller en leksak!!

Aj aj aj husse pratar om att skaffa kagge till mig...hmm ska jag behöva bli överviktig nu också?

Vi höres!
Mozart

ps.
hur kommer räkosten in i tuben? 
                                                             ds

I am back

Hej på er!

Oj vad jag har saknat internet så jag kunnat få avlägga en och annan rapport. Är ju faktiskt en hel del som har hänt
i mitt lilla Bernerliv så frågan är var jag ska börja?

Nu är flytten klar och vi har kommit på plats. Jag tycker att det nya stället är helt superbra! Stora öppna ytor, och fullt med hundar, inte i lägenheten utan i området. På det nya stället så måste jag ju vara listig. Det "gröna gallret" blockar min väg till vissa delar av mitt "Berner mansion". Husse ska tydligen ha ett arbetsrum. Både matte och husse tror att det rummet ska få vara "hundfritt". Så ni kan ju gissa att de har fel.

Har en pangtik till granne som heter Ninja. Hon är 4 månader och grymt kul att leka och busa med i snön. Det enda som är lite småjobbigt med henne är att hon är liiite lydigare än mig, på kommandot Kom,

Själv så har jag hunnit att bli  7,5 månad samt har samlat på mig en ansenlig vikt för att uppehålla min pondus som Kungen av Frösön. Sedan så har jag börjat att lyfta lite till och från på benet, ibland lyfter jag en gång extra så husse blir stolt. Så snart kanske jag kan få ragga upp en snygg tik för att gå på dejt.


Snön här är ju bara för kul! Jag älskar att gräva ner mig i snödrivan och gräva mig en grop, gång eller bara dyka ner och försvinna. Ibland vet man ju aldrig vad jag kan hitta under snön så jag bara MÅSTE undersöka ett par gånger extra, kan ju finnas ett fuset tuggummi med Jenkasmak.

Ibland så händer det att husse och matte är sena med maten! Det ogillas skarpt av mig. Klockan 1800 förväntar jag att min kvällsmat ska serveras. Tabbar sig tvåfotingarna med det så protesterar jag med att skälla, gny eller att ligga och se oemotståndlig ut med ett ljust gnyade som om hela min värld skulle falla samman vilken sekund som helst. Fattar de inte galoppen då, ja då sätter jag in det tunga artilleriet.

Nu har husse och matte äntligen fattat att maten skall placeras på mitt skålstativ. Så jag kan få avnjuta en delikat måltid av uppblött torrfoder med kycklingsmak samt en skvätt A-fil till. Tänkte ta en runda och inventera mina ägor som mitt kungarike vilar på.





Vi höres!
Mozart


RSS 2.0