E45:an here we go

Tjena!

Mozart som har snott en dator och tänkte passa på att lägga en liten rapport.

For i väg till husses föräldrar i onsdags efter att han hade slutat jobba. Tänkte passa på att träffa mina "husse-föräldrar" en liten sväng. Alltså resan ner var konstig. Först så tankade vi och fixade lite och allt var som vanligt. Kom senare under eftermiddagen till ett ställe som hette "Sveg" och som har blivit ett klassiskt ställe för mig att vilja uträtta vissa behov. Så även denna gång. 

Väl framme i denna stad så stannade vi till och husse han öppnade bagage och till min förvåning så var allt vitt!! 
bilar, marken, träden, ja allt var vitt! Klev ur bilen och stannade upp och kikade mig omkring om det var farligt. Som tur var så vart det inte farligt utan bara kul att leka i, samt att det svalkade gott om tassarna. Jisses amalia vad skoj det var att leka och busa i det som kallades för "snö". Helst av allt så hade jag velat stannat i Sveg och lekt med snön i all evighet men vi hade ett antal mil framför oss. Hoppas att det kommer att finnas snö när jag kommer hem igen. 

Resan ner gick sakta eftersom det var dåligt väder och husse ville inte stressa ner. Nästa favorit ställe att stanna på är ett ställe som ligger ett kilometer utanför Vansbro. I sommeras så var det kanonfint och det fanns grillplats, toa åt de tvåbenta. Givetvis så tyckte jag att husse skulle stanna där så att jag skulle kunna äta min middag i lugn och ro. Vi stannade till och jag åt min mat och var mätt, nöjd och belåten av uppblött Pedegree Adult Kyckling. Slickade rent min mun och gäspade och klev ur bilen lite halvsegt och uträttade ett av mina behov. Jag råkade få upp ett spår som jag bara var tvungen att ha reda på. Tvärvände med en släpandes husse efter mig och följde spåret.

Spåret var väldigt färskt och jag var tokig. Jag kände att jag ville följa det ut i skogen, tyv så trottsade "surhusse"och lät mig inte springa in i skogen. Jag drog, slet, gormade och gjorde allt för att komma loss. Sorry det gick inte. Husse hörde eller så tyckte han se ett djur öga som blänkte in i skogen. Tydligen så finns det gott om björn, varg och älg i det området. Husse tog och slängde in mig i kombin och jag motvilligt slet och försökte slita mig, ja nosen var riktad mot skogen.

Tyvärr så var det bara att ge upp! Vi for vidare och hade kört knappa 3-4 minuter så ser vi att det står två stycken vargar vid dikeskanten och knaprade på något. Undra tro om det var deras spår jag hade fått upp, eller fanns resten av flocken i skogen runt omkring? Men i efterhand så känns det skönt att husse var bestämd. Man vet ju aldrig.

Nu lata dagar hos "husse-föräldrarna" och blir bortskämd med grisöra, räkost och en fjäskande "husse-mor", tydligen så behöver jag bara sätta mig ner, lägga huvudet på skaft och titta med mina ögon s får jag lite godsaker.

I torsdags så var jag ett par timmar på husse-fars jobb. Husse skulle visst fixa med ett par saker samt vila lite efter lång och utdragen resa ner. Var spännande att få följa med. Där fick jag även träffa BESTEN! Har hört berättas om denna best så lite pirrig var jag allt. Gissa vilket skratt jag fick när besten kom!!  Det var en liten hund av terrier ras och hon var skitskraj för allt!! Tror inte att hon ens vågade hälsa på mig. Tråkig var hon eftersom inte ens ville leka med mig utan låg på sin stol och sov de få timmar som jag var där. Jaja jag ju visst en farlig hund....

Nu ropar husse att min mat är klar så det är bäst jag skyndar mig!! Och i morgon kommer mina kusiner Astor och Nemo!! Garanterar att Nemo vill leka med mig hela dagen på stugan!!

undra tro om kebabrulle är gott?
/ Mozart

Herr Frost är intressant.. hur är då Fru Snö?

Snacka om att jag vart paff i morse! Hade just njutit av min frukost och skulle ut på den dagliga morgonrundan med husse. Tar ett litet skutt ut genom dörren och ser att det är vitt på marken! Har då aldrig i hela mitt liv sett "vitt gräs". Med full fart och energi var jag ju bara tvungen att undersöka vad som hade hänt med det gröna, som jag alltid brukar pinka på. Insåg rätt snabbt att:

1 Grönt gräs fanns under det vita som kallas för frost!

2 Vägen och trottoaren var VÄLDIGT hala. Så jag erkänner att ibland var det svårt att gå som vanligt.

3 Vattenpölarna var hårda och inte alls lika otäcka! Tror jag vinner över pölarna.

4 Att det var kul att springa extra fort då husse gick trött och nyvaken på pölarna! han hade visst också koordinationssvårigheter. Tror inte på det snacket om att han var "Trött och yrvaken".

Men det ska bli fantastiskt kul när snön ska komma! Leka och busa med mina hundpolare i snön, Dra in EXTRA skräp i bilen och hemmet. Ser fram emot vintern, trotts att dammsugaren är läskig tur är ju att pölarna är "hårda"

Snart så ska jag åka söder ut på semester med husse. Ska bli kul att få bli bortskämd av husses föräldrar, få extra kli på magen, grisöra och se om de smälter för mina mörka Berner ögon som tindrar och ber om en extra skinkbit.

I morgon hoppas jag att husse inte gör samma tabbe som i morse! Han hade glömt att ställa bilen i garaget. Så det var ju bara för han att skrapa rutan på bilen, de var ju vita de med. Husse öppnar kombin så jag får komma på min plats, startar bilen och slår igen dörren och började skrapa. När väl värmen hade kommit och rutorna var rena så skulle han öppna bildörren. Gissa hans förvåning då dörren inte gick att öppna på grund av att den var låst. Givetvis så fick jag ju mig ett gott skratt eftersom jag satt i bilen som hade blivit varm medans husse stod ute och frös samt såg ut som ett moll ackord i kvintläge! Än så undrar jag hur han lyckades... klantigt! Tur att matte kom med reservnyckeln! Lovar att hans morgonhumör sjönk till bottens botten eftersom han var sen som vanligt.... undra tro om han lyckas i morgonbitti...

Nu ska jag ta och vila upp mig innan det är dags att göra mig klar för nattens vila och sömn, måste få liiite extra energi och kraft så jag kan "dra till" lite extra på de hårda vattenpölarna!

Vi höres!
Mozart


Plågande med kloklippning

Voff på er!

Okej nu är det gjort! Jag har just klarat av "Valpkursen". Ikväll var det sista gången som jag skulle åka till uppfostringsanstalten och träffa mina klasspolare. Känns trisst att det vi inte ska träffas nått mer, men som tur så ska vi träffas och träna för att vi var en sådan bra klass med valpar! Men jag måste erkänna att det är superkul med "sökning".  Och jag hoppas att husse vill träna mer sök med mig, och varför inte en massa spårning på samma gång?

Ikväll var det jobbigt att heta Mozart! ojoj att sitta stil var kanske inte den starka sidan. Jag vill ju springa då de andra ropar efter sina hundar. Tyvärr så släppte inte husse iväg mig utan skulle hela tiden ha mig till att sitta fint. Jobbigt. Gissa vilken fart jag fick när det var min tur, klart att det gick fort för husses högra byxficka har ju godis och jag kan ju inte låta han rusa i väg med det hur som helst med fickan full med godsaker.






Egentligen så är mitt Bernerliv helt underbart bra! Jag får mat, får kli, lek & bus samt att de tvåfotade sakerna plockar upp efter mig vid toabesök! Jag kan ju inte ha det bättre. Men när klotången kommer fram så vill jag bara fly fältet. Jag HATAR kloklippningen. Oj oj jag vill helst bara gömma mig i ett hörn och tro att de inte ser mig, men så fel jag har och de har ju absolut bestämt sig. Och ikväll så gav jag upp. Tror jag iallafall. Är väl inte helt övertygad än trots att jag inte dör av detta hemska ingrepp. Men det är klart jag kan ju inte vara en "liten valp" längre, jag har ju gått klart valpkursen!

Kolla vad snygg jag är,  eller vad tycker du?



Trivs ju bäst på toagolvet och ska till varje pris ligga där!



Hoppas att de faller för min charm och ger mig massor med gos!



Tar igen mig efter en lekstund med mina Crocks, som jag älskar!


Vi hörs!
//Mozart

Räkosttanten

Voff på er!

Nu så är det äntligen helg igen! Och jag får ha lugna och sköna mornar. Idag så kunde jag nästan sova till 08:00 innan min blåsa och hunger började att ropa: mat.

Men rackarns så skönt att sova. Sedan så tänkte jag bara vara allmänt snäll mot husse och matte så de kunde få vila ut lite extra länge denna lördagsmorgon, fick jag ett grisöra för det? Nix.

Nu verkar det som att uppfostringsanstalten börjar gå mot sitt slut. Tycker det ska bli lite tråkigt att inte träffa mina polare på måndagarna längre. Hoppas att man kan träffas på fritiden och leka! I Torsdags var extra kul på valpkursen. Vi skulle visst gå en "miljöbana".  När äntligen turen hade kommit till mig så träffade jag "Räkost-tanten", verkade som hon ville fjäska in sig hos mig då jag fick smaka på räkost på tub, smaskens! Vi skulle klättra och gå omkring på olika underlag och höjder och det prasslades, vinglades, var högt och mörkt. Efter första hindret så tyckte jag det var skitkul!! Och skynda mig upp på nästa, ville ju visa att jag var modig och lite morsk av mig. Sedan kläckte ju min klant till husse ur sig att jag är livrädd för vattenpölar!!

"räkost-tanten" tog kopplet och lät mig gå genom pöl efter pöl, kan ju säga att det var tur för henne att hon hade räkost med sig. Men varför skulle husse nämna detta om pölarna? han vet ju att jag är livrädd för dem. Men nu verkar det som att så fort det finns en pöl i närheten så "måste" jag gå igenom. Sedan så borde han ge mig lite Räkost istället för Frolic godisarna. Fast nu så tycker jag att pölarna inte är lika fullt så otäcka längre, men helst så vill jag slippa dem.

Attt träna inkallningen var också kul i torsdags. På området vi var på fanns det en massa gångar med stenhällar uppstaplade på varandra. Det var grymt kul att springa omkring där och leta efter husse.  Givetvis så var det svårare att hitta eftersom det fanns så många gångar att leta i. Men har man en skarp nos som jag så är det inte så super svårt.

Tydligen så ska våra hussar och mattor träna in en sak och visa upp på sista valpkursträffen. Nu är det visst dags att lära sig att ha en godis på snoken och vänta på "varsågod" som gäller. Snacka om att det är jobbigt!!! Doften av en frolic godis, synen av den på nosen... ja behöver jag egentligen säga mer? Tycker att det är nog jobbigt att vänta på "varsågod"  då jag ska  få äta mat. Tänk er då med godis???

I fredags så åkte vi ner till Djursjukhuset det var dags för att vägas! Jag har visst blivit tyngre, nu visade vågen nästan
24kg. Men än är det att antal kilo innan jag är färdigvuxen.

Nu hör jag visst att det pratas om mat, bäst att skynda mig till köket för att se om det är till mig!!!

Vi höres!
Mozart.

Dammsugaren

Tjena!

Japp nu har jag fått ett nytt smeknamn, igen. Dammsugaren.

Tror det beror på att jag alltid ska ha min nos i marken så man inte missar något som kan vara ätbart. Förtillfället så  tycker jag om att ha min lilla snok på köksgolvet. Lika med att tränga mig emellan husses eller mattes ben då de står vid spisen och lagar mat, de kan ju kanske tappa något på marken. Tyvärr så är det ju väldigt sällan det händer. Därför får jag ju roa mig med att sniffa på golvet efter någon liten brödsmula.

Har upptäckt något som jag bara älskar och som jag blir helt lyrisk och lycklig av. Det är Tuggummi!!
Älskar att nosa reda på ett gammalt tuggummi på marken för att smaska på en stund. Tyvärr så är ju husse lite väl snabb att  märka då jag skulle ha lyckats att hitta ett. Då får jag allt passa på att tugga innan det åker ut munnen.  Egentligen så borde husse vara glad över att jag vill sköta min munhygien. Sedan så måste jag erkänna att det är ju så gott med tuggummi speciellt när man hittar ett med Jenka smaken! oj oj vad käkarna får jobba i dubbeltempo då.
Så med andra ord så tycker jag "tuggben med dentalfresh" är tråkigt i jämförelse med Jenka!... Kan jag inte få lite V6 då istället?

Idag så har vi haft en "rötar" dag. Inte för att den skillde sig speciellt mycket från mina andra dagar. Det som var skillnaden var väl att husse och matte hade en hastighet på 0,3km/h. Men vi har vart ute och rört på oss och haft skoj och en skön söndag, trots att mina tvåfotade vänner tog vilodagen på största allvar.

Smeknamn har ju blivit ett par stycken av. Det är: Prinsen, korven, tjockis, Bubbas, lillfisen, King of Frösön, Mozze, Flåzart, ryamattan och så sisst dammsugaren. Personligen så tycker jag inte alls om dammsugaren, den låter och är allmänt otäck. Så jag ska nog ta mig ett rejält snack med de där två "gökarna" .... annars så kan ju en liten "olycka" ske på mattan.

Nu är det dags att bege mig till mitt sovställe på toagolvet och knoppa in för nattens vila, så jag pallar att vakta bilen i morgon.

// Mozart

Hela helgen på valpkurs

Hej!

Vilken helg det har varit!  En hel helg i skogen med mina kära klasskompisar på valpkursen. Det har vart hur skojigt som helst. Vi har fått träna på att spåra och söka. Att spåra tyckte jag var lite svårt. Det fanns ju så mycket med pinnar, grenar, gräs och mossa som jag hellre ville tugga på och så tyckte jag att varför skulle jag skynda mig? jag har ju all tid i världen. Men jag kom ju fram till rätt ställe och fann min leksak och fick godis av husse, lite rätt måste jag ju ha gjort.

Att söka var roligt. Vi fick träna på att söka efter husse i skogen. På ett område som var cirka 15meter brett och 30meter djup. Klart att man ville hitta husse då. Kan ju inte bara sitta och se när han försvann in i skogen. Man vet ju inte om det finns skumma saker där. Första försöket så vände jag efter halva vägen och ville leka med en Golden retriver tik, men då ropa husse på mig och jag vände på direkten och hittade honom. Andra försöket så fattade jag hur man skulle göra. Husse försvann in i skogen och gömde sig och ropade på mig. Ja, du kan ju gissa om jag fick fart på mina tassar!

Springer och hoppar över stock och sten för att söka upp husse. Oj vad det var kul! Nu måste husse och matte träna sökning med mig. Jag längtar till nästa gång jag får söka.

Dagarna avslutades med inkallningsträning. Även här fick jag visa att jag är duktig och lydig, eller så lydig jag har lust att vara. Gillade verkligen att få springa på de stora ytorna av gräs och få godis av husse.

Men en sak är säker att nu är jag supertrött och vill bara vara lat resten av dagen. För nu är jag helt slut i kropp och knopp!




  


Vi höres!
Mozart.

RSS 2.0