är jag en bernis eller en Papillon, det är frågan! ?!?!

Just nu så råder det lite allmänn förvirring i min lilla bernerhjärna. Det sägs ju att storleken inte har betydelse och det har jag tagit fasta på. Eftersom jag är en glad lort som bara älskar att få stå i centrum så vill jag ju helst få göra det dygnets alla 24 timmar. Men så är det inte alltid, trots min Rojalistiska titel.

Vissa stunder så vill jag gosa så mycket jag bara kan och helst ha så mycket av kroppskontakt jag bara kan få. Vill helst sitta/ligga i knät eller till och med krypa upp i famnen om jag kan. 

Jag vill ligga så nära husse och matte jag bara kan då de ser nått på Tv, helst så vill jag ligga på fötterna. Synd att jag inte får vara i soffan för då hade jag valt famnen. 

Ja ni fattar väl? att det där snacket om att storleken inte har någon betydelse verkar bara vara en myt, definitivt för en superglad bernis som jag som tror att jag är en Papillon... 

Får jag inte den uppmärksamhet jag vill ha så har jag mina knep som t ex: blockera tvrutan, undersöka finrumsbordet, stirra ut nån av dem, verka pink/bajsnödig, gny eller råma, leka med bollen mitt framför Tv:n....
Dessa grejer vill jag tipsa andra bernisar om att göra, då plötsligt så har man alla ögon på sig och livet blir glamoröst igen.

Jag bara är så superglad i husse och matte så jag vet inte alltid vart jag ska ta vägen.!!


Mina kära tvåfotingar är bäst enligt mig, inte för att jag har testat några andra. Husse och matte är nått som jag kallar för SBP:are. Det kvittar var och när eller vilket väder det är så plockar de alltid upp mitt bajs och slänger det i tunnan. SBP står för STOLTA BAJS PLOCKARE jag kan tycka att fler hussar och mattor borde gå med i denna förening eller så skapar jag en grupp på facebook! För nu tycker jag att min väg för den "korta rundan" är välfylld av spillning av andra. Trisst!


Vi höres!
/ Mozart


-30 grader stoppar inte mig!

Japp nu läste ni rätt! Det är svinigt kallt här hemma i Jämtland, inte i min lya men ute. Det känns som allt fryser på mig så fort man slänger ut nosen utanför dörren. Idag så var det inget undantag med en så kallad "längre snöprommenad", för att citera husse. Kolla in bilderna från mitt vintriga kungarike.....




Husse gör ett så kallat "tålamodsprövning", tur att morot är gott!

Utsikt från lägdan som vi brukar leka på eller motionera på, jobbigt med all snö bara.



en av mina entréer till mitt rike!



Orörd snö! på en favorit lägd att springa på, sedan är det inte orört längre.



Som sagt så var det -30 grader ute idag och som titeln på dagens blogg så stoppar det inte mig, trots att man får ta på sig rollen som Kung Bore istället. Bilden togs efter nästan en 2 timmars runda, kallt!



Lovar att min BIA-bädd var skön resten av dagen!


Vi höres!
// Mozart


Nya året började med frestelse..

Okej ett nytt år och mitt andra år har just börjat. Spännande vad som kommer att ske, kanske träffar jag min drömtik eller så blir jag expert på beteendevetenskap, för oss hundar eller mitt egna beteende. Men nånstans så tror jag inte att det blir så, än iallafall. Men vem vet?

Det nya året har börjat helt kalasbra och nu är jag äntligen tillbaka på mina egna marker. Själva Nyårsafton ogillar jag verkligen. Kanske inte själva dagen men just runt midnatt så skall det skjutas och pangas. Ville inte visa min svaga sida inför alla utan tog min tillflykt under bordet när de flesta hade gått ut och det bara var jag och matte kvar i köket. Skönt med sällskap.

Tyvärr så föll jag för frestelsen, inte Janssons, utan min egna frestelse. Julafton skötte jag mig exemplariskt på och på nyårsafton också. Men dagen efter så kunde jag inte låta bli att låta min nos appliceras på ett smidigt och elegant sätt på bordet för att tjuva åt mig tio skivor tjälknöl. Tyvärr så var jag snabbt upptäckt av mattemoster som frågade mig hur jag hade tänkt nu. Hon skulle visst sno tillbaka MINA köttskivor, gör man så? Då visade jag hur snabb i käften jag kan vara och slukade dem i ett enda nafs. Sedan kikade jag upp och log snällt på mitt bernersätt och ville ha kli. Det fick jag inte. Blev istället utvisad för fuskätande samt fick ett rött kort. Men jag vann ju. Whos´da King?

Skönt måste jag nog få erkänna att det är att få vara hemma. Men jag har ju vant mig nu att få stå i centrum av alla glada och klappandes släktingar samt vänner. Nu är det visst vardag med innehåll av "Mozart är inte i centrum hela tiden effekten". Hur har husse och matte tänkt sig att nästa jul ska bli, med tanke på julklappsutdelning?

Som sagt så är kungen av Frösön hemma och regerar sitt kungarike med olika hyss. Undra sa flundra om jag borde skaffa mig en egen så kallad Kungssång?

Dags för att se om jag kan sno ett par strumpor eller kallingar från husse och småtugga lite på!

Vi höres!
// Mozart


RSS 2.0